Barnklubbar på semestern

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

På semestern kan barn och vuxna ha lite olika åsikter om vad som är semester. Barnen vill väldigt gärna vara aktiva, hitta på saker och de vuxna kan vara nöjd med att ligga i en solstol med en bok. Hur gör man då för att få samtliga att känna sig glad och nöjd? Många barn uppskattar möjligheten att få vara med i en barnklubb. Både hotell researrangörer kan erbjuda barnklubbar på semestern.

Barnklubbar på semestern

Hitta rätt barnklubb på semestern

Det finns olika typer av barnklubbar och det kan vara bra att redan hemifrån kolla upp de alternativ som finns. Barnklubbar kan vara inriktad för olika åldrar, ledarna kan prata olika språk och det kan vara olika aktiviteter som barnen får ägna sig åt.

Prata med barnen och hör hur de ställer sig till en barnklubb och vad de skulle vilja göra. Många barn lär känna nya vänner och upplever barnklubben som en av de roligaste inslagen på semestern. Ofta innebär det en hel del bus, lek och möjlighet att se områden av hotellet som de annars inte skulle få möjlighet att upptäcka.

Svensktalande barnklubb

Är barnet lite tillbakadraget och blygt kan det vara bra och hitta en svensktalande barnklubb. Då kan barnet känna en trygghet i att alltid ha möjlighet och prata med ledaren. Det gör det också lättare att förstå de lekar som anordnas.

Övriga barn som är med i en klubb som har svenska som språk brukar också vara från Sverige eller de nordiska länderna. Det kan variera lite från barn till barn vad som är viktigt att ta hänsyn till. Är det en barnklubb för skandinaver kan språket vara både svenska, norska och danska. Barn brukar dock ha väldigt lätt att förstå andra så det är sällan ett problem oavsett vilket språk som faktiskt pratas under dagen.

Kolla upp vilka åldrar den riktar sig till

Barngrupper är ofta indelade i både yngre och äldre grupper. Barnets ålder avgör vilka aktiviteter barnklubben ägnar sig åt och hur många timmar den pågår varje dag. För yngre barn kan det vara kortare stund under dagen än äldre barn.

Är man som förälder osäker på om det blir en för lång stund för barnet kan man första dagen se till att hålla sig ganska nära och finnas till om det absolut skulle behövas. För varje dag som det går bra kommer barnet att känna sig mer trygg.

Barnklubb eller simskola?

Det finns olika typer av barnklubbar, några kan vara inriktade eller kombinerad som en simskola. Barnet får då utifrån vattenvana möjlighet att lära sig vara ännu mer bekväm i vattnet. Prata med ledarna om de vill att föräldrarna ska vara med och hjälpa till eller inte, kan variera lite.

Barnet får en positiv upplevelse med vatten och kan stolt berätta och visa allt som de lärt sig under dagen. Tillsammans med jämnåriga får barnet då leka och ha roligt i vatten vilket kan hjälpa också de med stor respekt för vattnet.

Kända barnklubbar

Researrangörer brukar ha sina egna klubbar. Bamseklubben är en av dessa och då kommer Bamse och hälsar på under veckan. Det kan vara både roligt och lite läskigt när Bamse kommer och hälsar på barnen.

Åker man till en annan ort med familjen vid ett senare tillfälle med samma arrangör så kommer det vara stor sannolikhet att Bamse också finns på den barnklubben vilket många barn tycker är roligt.

Barnklubbar är gratis

Barnklubbar på semestern är något som hotell och researrangörer anordnar kostnadsfritt i de flesta fall. Det går ofta att läsa om den specifika barnklubben hemifrån för att veta om det medför någon kostnad eller inte.

På internet går det också att hitta bilder som barnet kan få se i förväg för att förbereda sig på vad barnklubben brukar ha för typer av aktiviteter. Det är ett sätt att göra barnet moget och få det att se fram mot det som kommer.

Inget tvång att vara med

Låt barnet testa att vara med på en barnklubb, men om det inte trivs eller vill vara med föräldrarna istället så hjälper det sällan att tjata om barnklubben. Istället kanske barnet behöver mer tid och iakttar de andra på avstånd under någon dag och sedan känner sig redo att vara med.

Gör semestern så positiv och bra som möjligt för barnet, fokusera på att det får en chans att själv bestämma hur det vill spendera sina dagar. Några är gärna med i en barnklubb och andra vill vara dygnet runt i poolen, här är det viktigt att känna efter vad som kan passa.

Leave a Comment

Thanks for submitting your comment!