Bästa babyvakten 2024 – Vi testade 7 olika modeller!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Här kommer vi att testa sju olika modeller av babyvakter och utse tre vinnare vilket hjälper dig att hitta den bästa babyvakten bland alla modeller på dagens marknad. Läs om för- och nackdelar för att själv kunna göra rätt val och köpa den bästa babyvakten för dina behov. Med våra äldre barn var små hade vi en Capidi babyvakt, tänk att den än idag var så bra? bästa babyvakten 2020 Med vår minsta blev det dock en modern variant med kamera från motorola, vilket är helt underbart när kameran exempelvis kan sitta på vagnen när barnet sover utomhus.

Innan vi köpte babyvakt så vände vi ut och in på marknaden, och tog reda på exakt vad vi ville ha. Vi rådfrågade också vänner och läste recensioner runt om på nätet. Vi testade flera olika och det var faktiskt ingen i detta test som var riktigt dålig. Vi har listat sju olika babyvakter, vissa med kamera och vissa utan. 

 

Vem behöver en babyvakt?

Babyvakt är ett bra hjälpmedel för småbarnsföräldrar för att ha översikt på dom också när de sover ute i en vagn eller i sin egen säng. När barnet vaknar och ger ifrån sig ljud blir man genast uppmärksammad. Det gör att man inte behöver riskera att väcka upp ett sovande barn från barnvagnen utan kan fixa med annat och hör direkt då barnet vaknar. Det är även otroligt smidigt att ha när man är bortrest då barn som är i ovana miljöer tenderar att sova sämre.

Bästa babyvakten – Våra tre utvalda vinnare i testet:

1. Capidi Babyvakt

Capidi uppskattas av testpersonerna tack vare sin enkelhet då den är helt okomplicerad i sitt utförande. Babyvakten sägs vara så enkel att även mor- och farföräldrar utan problem kan hantera den tack vare få knappar för så enkel hantering som möjligt. En annan av de mest uppskattade egenskaperna är att produkten har den lägsta strålningen i branschen! Minskad exponering för barnet helt enkelt. Batteritiden sträcker sig över 100 timmar vilket gör att den sällan behöver laddas och räckvidden är upp till 800 meter om inget hinder är i vägen. Blir avståndet för långt och enheterna tappar anslutningen till varandra larmar de användaren.

Bästa babyvakten 2020

Babyvakten gör det den ska, men den som önskar mer avancerade funktioner behöver se sig om efter andra modeller. Fördelen är att Capidi babyvakt inte enbart larmar med ljud, utan också vibrerar när barnet låter i den del som föräldrarna har, även vid låga ljud från barnet. Båda enheterna är utrustade med clips som enkelt fästs i kläder, på barnvagnen eller annan önskad plats. Priset ligger på cirka 800 kronor.

Produkten går att köpa i färgerna svart och rosé, men det finns stora möjligheter att designa den som man själv önskar genom olika skal som går att köpa till. Då det är dags att ladda upp enheterna igen använder ni en micro USB kabel, det är samma typ av kabel som många mobiltelefoner idag använder sig av, men självklart följer också en laddkabel med. Med i köpet följer också en nattlampa som går att använda sig av i barnets rum. Fem års garanti gör att köparen kan känna sig trygg i sitt val. Skulle något gå sönder under dessa år kan ni förvänta er bra service.

Läs hela recensionen av Capidi babyvakt

2. Netgear Arlo Baby ABC1000

En smart helhetslösning i form av babyvakt, eller mer som en baby övervakningskamera skulle testpersonerna beskriva det som. Det är endast en enhet som kopplas upp till en kostnadsfri app i mobiltelefonen som finns till både Android, iOS samt vanlig webbläsare. Enheten placeras i barnets rum för att kunna filma i full HD med 1080p. Det ger en riktigt bra bild samt möjligheten att kunna kolla till barnet och dess rum oavsett vart man befinner sig. Övervakningskameran har en inbyggd nattlampa som hjälper dig att se ditt barn väldigt tydligt under dygnets alla timmar.

Bästa babyvakten Netgear Arlo Baby ABC1000

Möjligheten att låta andra nära och kära ladda ner appen och på så sätt kunna se barnet som tryggt ligger och sover är väldigt uppskattat av de flesta familjer. Något som kan anses som en nackdel är att den behöver kopplas upp mot ett trådlöst nätverk för och fungera, skulle det vara problem med nätverket kommer inte heller babyvakten att fungera. Inbyggt i babyvakten finns flera vaggvisor och inbyggda luft sensorer, allt för att ge barnet den bästa miljön. Det krävs att man engagerar sig lite för och få igång produkten, men när den väl är igång kan fler hjälpa till och ha koll på barnet eftersom den fungerar med en vanlig mobiltelefon. Babyvakten är vit i grunden med söta kaninöron på toppen för att smälta in på bästa sätt i ett barnrum. Möjlighet finns att byta ut katthuvudet till hundhuvud eller annat gulligt djur. Ett bra alternativ för den som inte vill behöva springa runt med flera enheter utan samla allt i dator eller mobil som man oftast ändå har med sig. Priset ligger på cirka 2200 kronor.

Läs hela recensionen av Netgear Arlo Baby ABC1000

3. Motorola Home MBP855 Connect

En väldigt smart babymonitor som har både ljud och bild. Välj om du vill hålla koll på barnet via den handhållna enhet som följer med eller koppla enkelt upp via den kostnadsfria appen till mobiltelefoner och surfplattor. Motorola Home babymonitor innehåller många smarta funktioner och håller hög kvalitet. Självklart går det att både se och höra barnet i realtid efter att enheten har anslutits till nätverket eller använd föräldraenheten som medföljer. För den som önskar en babyvakt som har det mesta man kan önska sig är det här absolut rätt val.

Bästa babyvakten 2020 Motorola Home MBP855

Det går att kommunicera med barnet från föräldraenheten genom att enkelt prata och lugna barnet genom ett otroligt klart ljud. Kameran går att zooma in, ut och luta allt utifrån önskemål från användaren. Mörkerseendet är riktigt bra och det är aldrig några problem nattetid att se barnet i sin säng. Inbyggt finns också en termometer för att slippa bekymret om det är för varmt eller kallt för barnet, istället är det bara att läsa av temperaturen i appen eller på föräldraenheten. Den har dessutom upp till 300 meter räckvidd vid fri sikt vilket gör att den fungerar lika bra ute som inne.

En fördel är att enheten både kan drivas av batteri eller direkt via ett eluttag. På så sätt blir det enkelt att flytta enheten om behovet finns samtidigt som man aldrig behöver fundera på att ladda batteriet om det är ansluten direkt till eluttaget. Den enda egentliga nackdel testpersonerna kan se är prislappen då den kostar cirka 2700 kronor i inköp och är absolut den dyraste i den här jämförelsen av babyvakter.

Läs hela recensionen av Motorola Home MBP855 Connect

Övriga babyvakter vi har testat:

Recension av Padwico 835 babyvakt

Totalt betyg:
3.9
5
pris
Betyg:
5
kvalitet
Betyg:
4.5
design
Betyg:
3
praktisk
Betyg:
3

Sammanfattning:

En babyvakt som larmar till föräldraenheten både med ljud och vibration när barnet låter. Ställ själv in hur stark vibrationerna ska vara samt nivån på ljudet. Ställ också in hur känslig mikrofonen ska vara för barnets ljud och rörelser. Med en batteritid på upp till 85 timmar behöver man inte oroa sig för att det ska ta slut i första taget. Då batteriet är urladdat går det enkelt och snabbt att ladda upp igen.

I öppna utrymmen har enheterna en räckvidd på upp till 600 meter. Strålningsnivån är under de godkända värdena vilket testpersonerna ser som något mycket positivt. När föräldraenheten är riktigt nära babyenheten minskar dessutom strålningen ännu mer. Längre avstånd ger något högre dos av strålning. Något som direkt vid uppstart var negativt var att knapparna inte var helt självklara gällande vad de används till. När enheterna kommer för långt ifrån varandra eller batteriet börjar att ta slut larmar de med både vibration och ljud.

På babyenheten finns en inbyggd nattlampa som går att både slå på och av. Går och användas utomhus i temperaturer ner till 19 minusgrader! Enheterna jobbar inom 863-870 MHz och hittar själv en ledig kanal att jobba på. Det gör att den inte låter sig störas av annan elektronisk utrustning utan har ett väldigt klart och tydligt ljud. På föräldraenheten finns lysdioder som fungerar som nivåmätare. Finns att köpa i vit och svart färg. Den har uppladdningsbara batterier och en laddningshållare medföljer vid köpet. En smidig babymonitor som gör det den ska. Priset ligger på cirka 600 kronor.

Fördelar

 • Nattlampa på babyenheten
 • Vibrationslarm på föräldraenheten
 • Justerbar mikrofonkänslighet på babyenheten
 • Bra pris

Nackdelar

 • Föräldraenheten något "tjock"

Produktinformation

Räckvidd utomhus
600 m
Typ av sensor
Ljud
Typ
Digital
Display
Nej
Batteridrift (babyenhet)
Ja
Batteridrift (föräldraenhet)
Ja
Eldrift (babyenhet)
Ja
<
Ja

Bästa pris på Padwico 835 babyvakt

Äger du Padwico 835 babyvakt?

Lämna gärna en kommentar nedan och berätta vad du tycker!​

Recension av Padwico 850 babyvakt

Totalt betyg:
4.1
5
pris
Betyg:
3.5
kvalitet
Betyg:
4
design
Betyg:
5
praktisk
Betyg:
4

Sammanfattning:

En stilren och smart babyvakt med flera oanade funktioner trots sin enkla design. Att den har en lång batteritid och tål en temperatur ner till -20 °C är två saker som testpersonerna verkligen vill lyfta fram. Inga problem att använda den ute på vintern med andra ord. På föräldraenheten visas temperaturen som barnet har där det ligger. Det kan vara skönt och se att det inte är för varmt eller kallt. Skulle batteriet börja ladda ur kommer enheten att varna och det går snabbt att åter ladda upp båda enheterna.

Det går att använda sig av flera kanaler när den är igång, dock väljer den själv att koppla upp sig på en ledig kanal för att kunna sända ljudet helt utan störningar från annan elektronik. Strålnings värdet är långt under det tillåtna värdet för babyvakter. Babyenheten har en inbyggd nattlampa vilket kan vara skönt både för barnet och föräldrarna.

Föräldrarna kan prata med barnet genom sin enhet för en ökad trygghetskänsla hos barnet. Förutom att föräldraenheten spelar upp ljud när barnet låter finns också möjlighet att ställa in ett vibrationslarm. När barnet låter kommer då föräldraenheten att vibrera och på så sätt göra föräldern uppmärksam. Hur känslig mikrofonen ska vara går och justera utifrån den miljö man för stunden vistas i. Utomhus har enheterna en räckvidd på upp till 500 m och inomhus påverkar tjockleken på väggar och liknande hur långt den räcker. Skulle enheterna tappa anslutningen till varandra så kommer de att larma för att uppmärksamma problemet. Enheterna finns i färgerna svart och vit. Priset ligger på cirka 1100 kronor.

Fördelar

 • Räckvidd på 500 m i öppna utrymmen
 • Nattlampa på babyenheten
 • Talfunktion
 • Låg strålningsgrad
 • Vibratorlarm på föräldraenheten
 • Snygg design
 • Bra batteritid

Nackdelar

 • Ingen video

Produktinformation

Räckvidd utomhus
500 m
Typ av sensor
Temperatur, Ljud
Inbyggd kamera
Nej
Batteridrift (babyenhet)
Ja
Batteridrift (föräldraenhet)
Ja
Eldrift (babyenhet)
Nej
Eldrift (föräldraenhet)
Nej

Äger du Padwico 850 babyvakt?

Lämna gärna en kommentar nedan och berätta vad du tycker!​

Recension av Philips Avent DECT Babyvakt SCD502

Totalt betyg:
4.3
5
pris
Betyg:
4.5
kvalitet
Betyg:
4
design
Betyg:
4
praktisk
Betyg:
4.5

Sammanfattning:

Med ett kristallklart ljud är Philips Avent SCD502 ett självklart val för många föräldrar. Räckvidden ligger på 300 meter vid fri sikt och drygt 50 meter inomhus. Skulle enheterna komma för långt ifrån varandra eller att batteriet börjar ta slut kommer föräldraenheten att larma. DECT-teknologin säkerställer att ljudet inte störs av mobiler och liknande elektroniska apparater. I babyvakten finns en talk back funktion som gör att du alltid kan prata med ditt barn för tröst och kontakt.

Ett fulladdat batteri håller i upp till 24 timmar och går snabbt att ladda upp igen. Det är en nackdel med relativt kort batteritid på en babyvakt med relativt simpla funktioner. Fördelen med att det inte är så många avancerade funktioner är att babyvakten är lätt att förstå och komma igång med. Inbyggt i barndelen av babyvakten finns en inbyggd nattlampa som ger både lugn och trygghet till barnet.

Enheten har ett smart ECO sparläge vilket förlänger batteritiden på båda enheterna. Avståndet mellan dessa avgör hur mycket ström som sparas. Kortare avstånd innebär helt enkelt en större besparing. På föräldraenheten finns en smart LED funktion som indikerar nivån i barnets rum, också när sändaren är avstängd. På så sätt vet du enkelt hur ljudmiljön hos barnet är. Förutom laddare till enheterna följer också en halsrem med i förpackningen. På så sätt är det enkelt att hela tiden bära med sig enheten vart man än går som förälder. Produkten har en vit färg och den är relativt enkelt att komma igång att använda då det är enkla menyer och ett fåtal knappar. Priset ligger på cirka 750 kronor.

Fördelar

 • Störningfri
 • Inbyggda batterier
 • Bra batteritid
 • Inbyggd nattlampa i babyvakten
 • Skönt med halsrem

Nackdelar

 • Ingen video

Produktinformation

Antal kanaler
120 st
Räckvidd inomhus
50 m
Räckvidd utomhus
300 m
Typ av sensor
Ljud
Typ
Digital
Display
Nej
Batteridrift (föräldraenhet)
Ja

Äger du Philips Avent DECT Babyvakt SCD502?

Lämna gärna en kommentar nedan och berätta vad du tycker!​

Recension av Topcom KS-4240 babyvakt

Totalt betyg:
4.5
5
pris
Betyg:
4
kvalitet
Betyg:
4.5
design
Betyg:
5
praktisk
Betyg:
4.5

Sammanfattning:

En babymonitor som både har ljud och bild. Föräldraenheten går det att prata i så att det hörs i barnets enhet. Du kan dessutom fjärrstyra den inbyggda nattlampan och spela upp vaggvisor för barnet. Det finns inte heller någon anledning att oroa sig för om barnet har det för varmt eller kallt, det finns en inbyggd termometer i barnets enhet för enkel övervakning.

Den inbyggda kameran går att styra och ger möjlighet att både zooma in och ut efter behov. På så sätt är det alltid enkelt och se ifall barnet börjar att vakna eller inte. Inbyggt i enheten finns en nattvision vilket ger en tydlig bild också när det är mörkt i rummet med hjälp av infraröda lampor. Till en enhet går det att asluta upp till fyra kameror!

Utomhus vid klar sikt är räckvidden upp till 300 meter om det är fri sikt. Nackdelen med babymonitorn är att batteritiden påverkas av alla funktioner, vilket gör att tillverkaren väljer att inte skylta med den i sin beskrivning av produkten. Smart funktion däremot är att när barnet gråter startar kameran automatiskt. Den varnar om enheterna tappar kontakt med varandra eller om batteriet börjar ladda ur. Användaren kan själv justera LCD kontrast för den bästa upplösningen på videon samt hur hög volym men önskar. Enheten i barnets rum kan med fördel monteras direkt på väggen för enklast övervakning. Kommer i en vit färg och priset ligger på cirka 1200 kronor.

Fördelar

 • Räckvidd upp till 300 m
 • Mörkerseende
 • Upp till fyra kameror
 • Inbyggda batterier
 • Fjärrstyrd nattlampa & vaggvisor

Nackdelar

 • Synd att babyenheten inte går på eldrift

Produktinformation

Räckvidd utomhus
300 m
Typ av sensor
Temperatur, Ljud
Display
Ja
Färgskärm
Ja
Batteridrift (babyenhet)
Ja
Batteridrift (föräldraenhet)
Ja
Eldrift (babyenhet)
Nej
Eldrift (föräldraenhet)
Ja

Äger du Topcom KS-4240 babyvakt?

Lämna gärna en kommentar nedan och berätta vad du tycker!​

Att tänka på innan man köper en babyvakt

Det finns massor att tänka på när du letar efter babyvakt. Det kan vara klokt att fundera på när man har tänkt att använda babyvakten. Ska barnet sova i ett annat rum än er? Eller vill ni bara ha de där kvällstimmarna i ett annat rum men ändå se eller höra barnet?

Kamera eller inte?

Vi hade en babyvakt utan kamera med de två äldre barnen. Detta fungerade mycket bra. Viktigt är att det är en bra ljudupptagning dvs mikrofon på babyenheten och bra högtalare på föräldraenheten.

Med den minsta killen så ville vi prova kamera och slog till på en Motorola Home MBP855. Eftersom vi nu har testat båda vill vi poängtera en sak. Det är skönt med kamera, men inget måste. Man blir lite mer medveten om de där gångerna som är på gränsen om man ska behöva gå in till barnet eller om barnet faktiskt står upp klarvaken. Vårat råd är alltså att det går alldeles utmärkt utan, men kan absolut vara skönt och lyxigt med kamera.

Frågor och svar om babyvakter:

📷 Video eller bara ljud?

Det finns två typer av babyvakter. De med enbart ljud och de som har både ljud och bild. Fördelen med video är att man alltid kan se vad barnet gör och inte fysiskt behöver smyga in och riskera att störa sömnen. Nackdelen är att man istället får kompromissa med batteritiden då de har betydligt kortare batteritid vilket är en fördel med den som enbart har ljudfunktion.

📷 Hur långt räcker en babyvakt?

Räckvidden på en babyvakt varierar stort mellan olika modeller och andra faktorer som tjocklek på väggar. De sträcker sig från 50 meter upp till flera hundra meter. För mer exakt räckvidd måste man jämföra varje enskild modell och ta hänsyn till det egna hemmet.

📷 Vad är en babyvakt?

En babyvakt består av två separata enheter. Den ena enheten sätts upp vid barnet och tar upp ljud genom en mikrofon med hög känslighet och den andra enheten spelar upp ljudet barnet ger ifrån sig.

📷 Vilken babyvakt är bäst?

I vårat test så kom vi fram till tre olika vinnare.

1. Capidi Babyvakt
Otroligt lång räckvidd och batteritid samt att den utsöndrar minst strålning i branschen! Det måste vi helt enkelt hylla lite extra. Den är väldigt enkel att hantera så att även de mest otekniska personerna i familjen kommer kunna förstå den.

2. Netgear Arlo Baby ABC1000
Möjlighet att dela med sig bilder på det sovande barnet i realtid till släktingar som bor långt bort är verkligen fantastiskt. Möjligheten finns att både se barnet i mobiltelefonen eller webbläsaren, här finns det stor valfrihet.

3. Motorola Home MBP855 Connect
Babyvakten som har alla funktioner en småbarnsförälder kan drömma om. Med den här är det ingen risk att man blir besviken utan det är bara att luta sig tillbaka och njuta av en knivskarp bild och spela upp en lugnande vaggvisa. Håll koll på barnet via appen i telefonen eller föräldraenheten som medföljer!

Leave a Comment

Thanks for submitting your comment!