Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Totalt betyg:
4.6
5
pris
Betyg:
4.5
kvalitet
Betyg:
5
design
Betyg:
4.5
praktisk
Betyg:
4.5

Sammanfattning:

Detta är en uppföljare på den populära bilbarnstolen iZi Modular RF i-Size som funnits några år på marknaden, men som än idag är ett av de allra bästa valen. Precis som sin föregångare så är detta en stol med en enormt bra säkerhet och godkänd I de allra tuffaste testen som finns idag.

Besafe iZi Modular RF i-Size X1 kan anpassas efter ditt barns tillväxt tack vare det justerbara huvudstödet, rörliga kroppsstöd och justerbart benutrymme. Den unika kombinationen av EPS och skum i bilstolen och den mjuka stoppningen gör iZi Modular RF i-Size x1 mycket bekväm. Stolen har också flera olika lutningslägen för att få ditt barn att sova bra i bilen.

Man har lagt till följande I X1 som skiljer sig mot iZi Modular RF i-Size

1. Dynamic Force Absorber™ i huvudskyddet tar sidokollisionsskydd till en ny nivå

2. Det extra sidokollisionsskyddet SIP+ är nu utformat med en konstruktion som skjuts på för snabb och säker montering på stolen

3. Ergo-Move Shoulder Pads™ har utvecklats utifrån insikterna från experterna på ryggar AGR och ger barnet mer utrymme att röra armarna

Något som sticker ut I testet är att du kan ändra isofix-basen I tre olika lägen som ger olika mycket utrymme för benen. En mycket bra funktion som gör det enklare att växa med bilbarnstolen. Vi har alltid haft BeSafe till våra större barn och något vi alltid tyckt om väldigt mycket är magneterna som sitter på bältet och underlättar vid placering av barnet.

Denna stol kommer med en stark köprekomendation från oss, trots att prisbilden kunde varit lite bättre så får man väldigt mycket för pengarna om man köper denna stol.

Fördelar

  • Extra nack- och huvudskydd
  • Tydliga indikatorer som visar att stolen är rätt monterad
  • Enkel att montera
  • Bra benutrymme
  • Smart design med magneter för bälten
  • Otroligt säker
  • Barnet sitter mycket bekvämt

Nackdelar

  • Tar rätt mycket plats

Andra testresultat för BeSafe iZi Modular RF i-Size X1

När iZi Modular RF i-Size lanserades 2015 samt 2017 fick den utmärkelsen ”Bra Val” av försäkringsbolaget Folksam med motiveringen –“ Dessa stolar uppfyller hög standard utifrån de totala åtta parametrar som vägs samman för att avgöra bilbarnstolarnas förmåga att möjliggöra bakåtvänt åkande så länge som möjligt samt skydda ett barn vid en eventuell krock”. 2019 tog X1 sedan över stafettpinnen från sin föregångare och blev då “Bäst I test 2019” I folksams stora test som ni kan läsa här.

Installationen av BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

Eftersom stolen har Isofix är installationen är mycket enkel. Den har väldigt tydliga indikationer som gör det svårt att montera stolen fel. Se videon nedan för en närmare blick på installationen av iZi Modular RF X1 i-Size​.

Produktinformation

Anpassad för (kg)
0 – 18 kg
Anpassad för (år)
0-4 år
Godkännanden
R129 (i-Size), plustest
Riktning
Bakåtvänd
Bältestyp
Fempunktsbälte
Typ
Bilbarnstol
Tillgängliga färger
Svart, Grön
Produktvikt
8,9kg

Bästa priset på BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

Äger du en BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size bilbarnstol?

Lämna gärna en kommentar nedan och berätta vad du tycker!​

Leave a Comment

Thanks for submitting your comment!