Bästa Vinteroverallen För Barn 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vilken är den bästa vinteroverallen? På marknaden finns det otroligt många modeller att välja mellan. Hitta den mest prisvärda vinteroverallen genom att läsa olika bäst i test. För att hitta den bästa vinteroverallen kan du utgå från följande tre kriterier:

Bästa Vinteroverallen För Barn 2020
 • Barnets ålder 
 • Material
 • Detaljer

Barnets ålder påverkar mycket hur overallen kommer att användas. Med små barn är det önskvärt med en vinteroverall som är lätt att ta på och av, äldre barn behöver en vinteroverall som håller väta borta. När barnet blir äldre kan också behovet av vinteroverall förändras vilket är bra att ha med sig. Mindre barn sitter mer still och har behov av vaddering i rumpan, de äldre barnen springer runt och vill ha en rörlig modell.

Materialet påverkar vad vinteroverallen har för huvudfunktion som exempel kan vara värma, hålla barnet torrt eller en kombination av dessa två. Att tänka lager på lager också på barn kan vara klokt och se till att det är material som transporterar ut fukt. När barn leker och har kul i snön blir de lätt både varma och svettiga.

Detaljer är kanske något som du tänker på först och främst, men, ta dig tid att läsa några test. Här kommer också detaljer att lyftas fram. Hur är reflexer placerade, vilken vattenpelare har vinteroverallen och vad är det för typ av dragkedja?

Hur vinteroverallen är i storleken är en annan viktig sak att läsa på om. Alla tillverkare och modeller är olika i storlek och hur bred de är över axlar och liknande. Ofta finns det mått utskriven som gör att du kan mäta och jämföra med andra kläder som ni har hemma. Tänk på att det kan vara bra att få på andra kläder också under vinteroverallen.

Den bästa vinteroverallen kan variera utifrån var i landet ni bor och hur mycket ni är ute i snön och leker. Sverige är ett avlångt land och vintern i Kiruna varierar stort jämförelsevis med den i Malmö. Börja med att gå igenom vilka behov det är ni har och läs sedan de bäst i test som finns. Genom att ta åt sig kring råd och tips från andra är det större chans att du hittar det perfekta valet för ditt barn.

Vi har tagit fram de 3 bästa vinteroverallerna för barn på marknaden idag!

Vinnare PREMIUM: Penguin Snowsuit

Vinteroverallen som fyra år i rad blivit en testvinnare från Isbjörn of Sweden. Varm, vindtät och med en vattenpelare på 15,000 samtidigt som den andas riktigt bra är det lätt att förstå varför. Det är inte någon risk att vatten kommer in via dragkedjan då det är helt vattentätt. Stoppningen är återvunnen och som reglerar värmen på ett väldigt bra sätt. Modellen kommer i en mängd olika glada färger.

Den är mjuk och följsam och passar därför perfekt för många timmars aktiv lek ute i snön. Midjan är justerbar, huvan går att ta av och både ben och ärmar är förböjda för bästa passform. I benen finns något som kallas för “Grow cuffs”. Innebörden är att benen går och sprätta upp och overallen blir 3 cm längre, något för barnet att växa i också nästa säsong.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Vinnare BUDGET: Didriksons Björnen Overall

En trevlig vinteroverall som både är vatten- och vindtät tack vare tejpade sömmar. Fram på overallen finns det två större fickor samt en mindre på bröstet där barnet kan spara små fynd som det hittar under sin lekstund. Huvan som är helt avtagbar har en mjuk och syntetisk päls runt sig. Den höga kragen kommer skydda halsen från att bli kall och blöt under många timmar.

Både benen och ärmarna går att förlänga en hel storlek till – perfekt för de växande barnen då vinteroverallen går att använda två säsonger i rad. Typen av vatten avvisning som används är helt PFC-fri och vattenpelaren är på 10,000. Finns i flera olika färger och är gjord i 100 % polyamid.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Vinnare MELLAN: Björnen Kids Multi Coverall

En väldigt klassisk vinteroverall som fungerar bra för lek och bus tack vare att den är väldigt slitstark. Skapad för att användas. Tillverkad i 100 % polyamid med syntetfyllning som både håller barnet varmt och transporterar bort eventuell fukt från kroppen. Dragkedjan på framsidan är skapad för att stoppa vinden från att ta sin in och det finns flera rymliga fickor.

Detaljer som reflexer som syns från alla håll är ett av alla inslag som finns på vinteroverallen. Snölås och fothällor är två andra som hjälper snön att hålla sig på rätt sida av plagget. Overallen är flerfärgad med möjlighet att förlänga ärmar och ben en storlek för att kunna användas över längre tidsperiod.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Andra testade vinteroveraller

Fastnade du inte för någon av de modeller som vi valt upp som topp tre? Ingen panik. Nedan presenterar vi några andra alternativ med ständigt uppdaterade priser. Läs vidare och inspireras till att hitta den bästa vinteroverallen! 

Reimatec Stavanger Overall

Reimatec Stavanger overall har fått utmärkelsen bäst i test både 2018 och 2019 då den är väldigt lättskött och slitstark på en och samma gång. Den har mycket god andningsförmåga med tejpade sömmar som håller vätan borta under hela dagen av lek i snön. Invändigt har overallen ett mjukt polyester foder som gör det enkelt för stora som små att dra på den. 

Det är en mycket rak modell där det finns möjlighet att justera midjan för att uppnå bästa passform. Benen justeras enkelt med knappar och huvan går att ta av och på som man vill. Vinteroverallen är enfärgad och har både praktiska fickor och smarta fothällor.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Reima Reimatec

Reima Reimatec är en otroligt klassisk vinteroverall som fungerar väldigt bra till lite yngre barn tack vare det extra fodret i rumpan. Den fungerar att använda som den är eller med lager av varma mellanplagg om det är riktigt kalla dagar. Fothällorna är gjord i silikon och är helt avtagbara vid behov. Huvan som har en mjuk och härlig fuskpäls sitter fäst med knappar vilket gör den lätt att ta på och av samt gör att den lätt lossnar om barnet fastnar vid lek.

Vattenpelaren ligger på 15,000 och hela vinteroverallen är otroligt mjuk och smidig vid användning. Både overallen och det inre materialet är gjort i 100 % polyester. Finns i olika enfärgade alternativ och har detaljer som en ficka med dragkedja, elastiska ärm- och benslut och förseglade sömmar som är vattentäta.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Lindberg Vail Babyoverall

En varm och praktisk overall för de minsta barnen. Det finns resår i både ben- och ärmslut som skyddar både väta och snö att ta sig in. Öppna och stäng overallen enkelt med dragkedjan som är helt tät. Huvan går att ta av om man önskar och overallen är tillverkad i 100 % nylon. På ärmen finns det en reflex som gör barnet extra synligt.

Modellen är tvåfärgad och har en stor ficka på bröstet. Mjuk och smidig modell som är ett prisvärt alternativ.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Didriksons Polarbjörnen Overall

Didriksons Polarbjärnen overall passar både kallare dagar på hösten liksom under vintern. Den är helt vind- och vattentät med en riktigt bra andningsförmåga. Runt om hela overallen finns det reflexer för att göra barnet så synligt som möjligt vid lek utomhus. På vinteroverallen finns en mysig huva med fuskpäls som är avtagbar. Fungerar att använda hela dagen då den värmer skönt.

Ärmar och ben går att förlänga en hel storlek tack vare funktionen “extended size”. För optimal passform går det att justera både midja, ben och ärmar. Två större fickor fram samt en mindre som sitter på bröstet. Bra och komma ihåg att modellen ofta uppfattas som lite större än normalt i storlekarna.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Reimatec Trondheim vinteroverall

Ett finskt märke på vinteroverall som är tillverkad för att användas under många timmar av lek utomhus. I den här overallen kommer barnet att hålla sig både varmt och torrt oavsett vilket väder det är. Overallen är både vind- och vattentätt samtidigt som den är smutsavvisande. Den har mycket god andningsförmåga och samtliga sömmar är helt tejpade. Invändigt i overallen finns smarta knappar där det går att fästa mellanplagg från samma tillverkare.

Den är tillverkad i ett väldigt slitstarkt material och har många reflexdetaljer. Passar de aktiva barnen då fukt transporteras bort och vattenpelaren är på 15,000. Invändigt finns det hängslen som garanterar att overallen sitter uppe som den ska under all typ av lek.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Köpguide – frågor och svar

Vid köp av vinteroverall behöver ni sätta er ner, analysera behovet och börja leta efter kläder som kommer hålla barnet både varmt och torrt under den kommande vintern. Nedan följer några frågor som vanligen uppstår och svaren på dessa som förhoppningsvis kan hjälpa er på vägen.

 • När ska du börja med vinteroverall?
  – En bra riktlinje att förhålla sig till är då temperaturen börjar att gå ner under fem grader. Då är det dags för lite varmare kläder vid utelek. 
 • Från vilken ålder börjar man med vinteroverall?
  – Vinteroverall används redan från nyfödd och uppåt i åldrarna.
 • Hur varm vinteroverall ska man köpa?
  Den bästa vinteroverallen är inte alltid den varmaste, utan anpassa kläderna efter aktivitet grad av aktivitet. Att ha en riktigt varm vinteroverall för de kallaste dagarna och en lite tunnare övriga dagar kan passa de allra flesta.
 • Hur ska overallens passform vara?
  – Låt yngre barn ha en något tajtare modell med tanke på att de är mer still samtidigt som lite äldre barn vill ha en rymlig vinteroverall där det är lätt att röra sig och ha mycket lek i.
 • Är den bästa vinteroverallen den dyraste?
  – Det behöver inte alls vara så. Lite dyrare modeller kan möjligen ha lite längre livstid rent generellt, men det är inte någon garanti. Den bästa vinteroverallen är den som ni trivs med. 
 • Vad innebär slitstyrka och hållbarhet?
  – Slitstyrka och hållbarhet handlar om sömmar som håller trots många timmar av hård lek, tyg som inte blir slitet och börjar släppa in väta och reflexer som fortsätter att hålla också efter flera tvättar. Att den fortsätter vara fräsch helt enkelt!
 • Vad är vattenpelare?
  – Vattenpelare är ett begrepp som dyker upp när du läser om vinteroveraller. Det är ett sätt att benämna hur mycket vatten tyget kan stå emot. Dock ska man inte stirra enbart på detta, utan göra en avvägning tillsammans med andra egenskaper hos overallen.

Sammanfattning

Köp av vinteroverall till ett barn kan kännas som en djungel att ta sig igenom. Det är viktigt att se till sitt eget barns behov och utgå från ålder och typ av aktiviteter som utförs. Riktigt små barn behöver extra vaddering i rumpan då de sitter mycket och äldre barn behöver rörliga modeller. Ta er tid att läsa igenom beskrivningen av test för att hitta den bästa vinteroverallen som passar just er!