Furuviksparken – Eftertraktat resmål med barnen i sommar!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

(Foto: Furuviksparken - Gyllenhuvad Lejontamarin som bor i Furuviksparkens zoo.)
(Foto: Furuviksparken – Gyllenhuvad Lejontamarin som bor i Furuviksparkens zoo.)

Mer eller mindre i mitten av vårt avlånga land ligger Furuviksparken – I Furuvik närmare bestämt, som ligger ungefär 1 mil öster om Gävle. Furuviksparken öppnades som en stor djurpark år 1900  och var en av Sveriges första djurparker, som vuxit sig större och större till att idag också erhålla en stor nöjespark.

(Foto: Furuviksparken - Äventyrspoolen i Furuviksparken.)
(Foto: Furuviksparken – Äventyrspoolen i Furuviksparken.)

I Furuviksparkens nöjespark kan barnen åka karuseller och berg-och dalbanor, hela 16 åkattraktioner kan du finna i den eftertraktade parken som barn i alla åldrar besöker årligen. Inte bara genom att besöka djuren i parkens zoo, åka karuseller i nöjesparken så har parken även ett vattenland med en stor pool som man kan svalka sig i under de varmaste sommardagarna! Låter som en dröm, inte sant? Följ med vidare och lär dig allt om fantastiska Furuviksparken!

Furuviksparken – Historia

För närmare ganska exakt 120 år sedan så kom järnvägens trafikchef Oscar Jakobsson på en brilliant idé efter att han varit ute och studerat på en resa till USA – att starta en nöjespark för att locka turister! Sagt och gjort, parken invigdes kort därpå och från början så erbjöd parken folkdans för invånarna samt en hel del djur som lockade åskådare som bland annat: Elefanter, giraffer och krokodiler.

Under första världskriget så stängdes parken och höll nästan på att helt falla samman innan den köptes av en man som hette Gösta Nygren år 1935. Nu rustades Furuviksparken upp igen och fick åter blomma. Många artister har sedan dess spelat på parkens stora scen. Några av dem är bland annat Louis Armstrong och Jussi Björling. På den tiden så fanns det även en ungdomscirkus som kallade sig för Furuviksbarnen som var en av huvudattraktionerna i Furuviksparken. 1983 togs parken över av Gävle kommun och det sedan millennieskiftet så har parken återigen börjat blomma och sedan 2010 drivs parken av Parks & Resorts Scandinavia som också driver Gröna Lund och Kolmården.

(Foto: Furuviksparken - Varje vår och sommar erbjuder parken flera event som lockar många!)
(Foto: Furuviksparken – Varje vår och sommar erbjuder parken flera event som lockar många!)

Furuviksparkens Djurpark

(Foto: Furuviksparken - En av parkens kängurus med sin bebis i magfickan.)
(Foto: Furuviksparken – En av parkens kängurus med sin bebis i magfickan.)

Välkommen på ett besök i djurparken i Furuviksparken där du kan hitta många olika djurarter tillsammans med dina barn från många av världens olika hörn. Du finner både däggdjur, fiskar, fåglar, reptiler och leddjur bland med många djurarterna. Några av de fantastiska djurarter som ni kan beskåda när du besöker Furuviksparken:

 • Alpackor
 • Påfåglar
 • Pytonormar
 • Silkesapor
 • Sköldpaddor
 • Getter
 • Kameler
 • Grisar
 • Lemurer
 • Schimpanser
 • Orangutanger
 • Kängurus
(Foto: Furuviksparken - Blå Påfågel.)
(Foto: Furuviksparken – Blå Påfågel.)

Furuviksparken – Tivoli och nöjespark

Något som enligt många barnfamiljer som reser till Furuviksparken uppskattar är just omfattningen av olika attraktioner som lockar alla i familjen. Inte bara kan du besöka mängden av olika djur i djurparken, du och barnen kan även besöka nöjesparken som erbjuder 16 olika åkattraktioner för barn i alla åldrar (..de vuxna brukar också bli som barn i dessa sammanhang).

Ta en tur med kidsen i det läskiga spökhuset, krocka med varandra i radiobilarna eller åk de små tekopparna med de minsta barnen – de tjuter av förtjusning vill jag lova! Några andra attraktioner du finner i nöjesparken är också den nyaste attraktionen berg- och dalbanan Fireball.

I parkens tivoli så finns det även möjlighet att boka 5-kamp om man är ett gäng som åker tillsammans, detta brukar vara en sann succé! I kampen så får du och gänget du besöker parken med tävla i 5 olika grenar och bli ordentligt utmanade tillsammans.

Äventyrsön – besök det hemliga fortet!

Äventyrsön som du kan besöka i Furuviksparken är härligt, vild och grön. Här erbjuds både en lugn och avskild miljö där du och dina barn kan äta er matsäck i lugn och ro i den vackra naturen som du kan beskåda runt omkring. Men här kan ni även utmana er själva i det stora jättepusslet på äventyrsön eller besöka det hemliga fortet som ligger längst ut på ön och hitta på äbentyr!

Boende Furuviksparken – Weekendpaket på Furuvik Havscamping

Att resa till Furuvik är enkelt med bil från hela Sverige då det ligger i mitten av landet, men det går också att resa med tåget via ostkustbanan och upptåget till Furuvik. Bara ett stenkast från parken så finner du den mysiga campingen Furuvik havscamping där du kan boka både stuga eller campingplats med eller utan el. Här kan du boka paket som erbjuder dig att ta del av 2 dagars entré till parken, roliga aktiviteter och övernattning på campingen i ett enda pris.

(Foto: Furuvik havscamping - En av havsstugorna du kan boka.)
(Foto: Furuvik havscamping – En av havsstugorna du kan boka.)

Furuviksparken har öppet mellan maj och september, men har även ett par extra-helger som man kan boka innan högsäsongen drar igång på riktigt mellan februari och april. Du kan boka både havsstuga och campingstuga beroende på hur många ni är i sällskapet och vad ni själva har för önskemål. Om du bor nära parken och ofta besöker Furuviksparken med dina barn så finns det möjlighet att köpa säsongskort. Priser entré är:

 • Vuxen: 319 kr
 • Barn: 239 kr
 • Barn 0-2 år: gratis

Om du vill kunna åka obegränsat bland parkens åkattraktioner på ditt besök så är det möjligt att köpa ett åkband som räcker hela dagen för 199 kr/st. Det kan vara en god idé att tänka på att boka boendet i god tid, eftersom att det är väldigt många som reser till Furuviksparken under högsäsongen. Furuviksparken har också flera restauranger som du kan besöka med varierande utbud. Givetvis så finner du en hel del fisk och skaldjur på de olika menyerna. Varje år håller även Furuviksparken i flera konserter och spelningar!