Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Totalt betyg:
3.9
5
pris
Betyg:
5
kvalitet
Betyg:
3
design
Betyg:
3.5
praktisk
Betyg:
4

Sammanfattning:

North 13.5 Roadster är ett perfekt instegsval. Den har det du behöver, men är kanske inte riktigt lika hållbar i längden.

Fördelar

  • Bra pris
  • Rymlig
  • Bra reflexer
  • Fotbroms

Nackdelar

  • Inte justerbart handtag

Användning

Detta är en cykelvagn från North 13.5 som vi faktiskt ägde en period. Den fyllde det syfte vi hade, att göra till och från förskolan där vi låste fast den. 

Det är en praktisk och ganska enkel cykelvagn. Den har plats för ett eller två barn och kan även användas som promenadvagn när cykeln inte är med. Det följer med ett cykelset och ett stödhjul men om du vill kunna promenera en längre sträcka så rekommenderar vi att du köper till promenadhjulet som finns att köpa.

Vagnen är byggd på aluminiumprofiler och är därför väldigt stadig. Trots att den har en maxvikt på 40kg så hade vi vid tillfällen över 60kg (större barn) utan att den klappade ihop. Detta är dock inget vi rekommenderar. 

Även denna cykelvagn har 20-tums luftfyllda hjul och reflexer runt om. Denna har dock en fotbroms som vi faktiskt gillar och tycker det är synd att inte fler har.

Med Roadster åker barnen tryggt och bekvämt. Säkerhetsselarna har vaddering och känns sköna för barnen. Säkerhetsselarna kan också flyttas till mitten om bara ett barn ska åka i vagnen för att få en bra jämnvikt/tyngdpunkt.

Känslan

North 13.5 Roadster känns som en cykelvagn i budgetmodell bör kännas. Den är stadig och har gott om utrymme för barnen. Ingen extra extravagans är nedlagd på materialvalen och den är därför kanske inte den skönaste i testet för barnen. Dock sitter dom bra och säkert och det är ändå det viktigaste!

Fälla ihop North 13.5 Roadster

North 13.5 Roadster fälls inte lika enkelt ihop som några andra modeller i testet men den blir lika platt och tar ungefär lika mycket utrymme. Tar du bort hjulen på sidorna så blir det dessutom enklare att förvara på resan. 

Produktinformation

Maxvikt (kg)40
Djup (cm)81
Höjd (cm)108
Övriga måttMått hopfälld utan hjul: H17 x B67 x D78 cm
Mått hopfälld med hjul: H42 x B67 x D78 cm
Mått uppfälld: H108 x B79 x D81 cm
Sits och rygg: H54 x D24 (för 2 barn)
Maxvikt per sits: 18 kg
Maxvikt varukorg: 4 kg
Bredd (cm)79
Avtagbar klädselNej
Justerbart handtagNej
Fällbart ryggstödNej
Höjd hopfälld (cm)42
Längd hopfälld (cm)78
Bredd hopfälld (cm)67
Antal hjul3
HjultypLuft
EVA
TvättrådTorka med fuktig trasa
Vikt (kg)13