Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Recension av Philips Avent DECT Babyvakt SCD502

Totalt betyg:
4.3
5
pris
Betyg:
4.5
kvalitet
Betyg:
4
design
Betyg:
4
praktisk
Betyg:
4.5

Sammanfattning:

Med ett kristallklart ljud är Philips Avent SCD502 ett självklart val för många föräldrar. Räckvidden ligger på 300 meter vid fri sikt och drygt 50 meter inomhus. Skulle enheterna komma för långt ifrån varandra eller att batteriet börjar ta slut kommer föräldraenheten att larma. DECT-teknologin säkerställer att ljudet inte störs av mobiler och liknande elektroniska apparater. I babyvakten finns en talk back funktion som gör att du alltid kan prata med ditt barn för tröst och kontakt.

Ett fulladdat batteri håller i upp till 24 timmar och går snabbt att ladda upp igen. Det är en nackdel med relativt kort batteritid på en babyvakt med relativt simpla funktioner. Fördelen med att det inte är så många avancerade funktioner är att babyvakten är lätt att förstå och komma igång med. Inbyggt i barndelen av babyvakten finns en inbyggd nattlampa som ger både lugn och trygghet till barnet.

Enheten har ett smart ECO sparläge vilket förlänger batteritiden på båda enheterna. Avståndet mellan dessa avgör hur mycket ström som sparas. Kortare avstånd innebär helt enkelt en större besparing. På föräldraenheten finns en smart LED funktion som indikerar nivån i barnets rum, också när sändaren är avstängd. På så sätt vet du enkelt hur ljudmiljön hos barnet är. Förutom laddare till enheterna följer också en halsrem med i förpackningen. På så sätt är det enkelt att hela tiden bära med sig enheten vart man än går som förälder. Produkten har en vit färg och den är relativt enkelt att komma igång att använda då det är enkla menyer och ett fåtal knappar. Priset ligger på cirka 750 kronor.

Fördelar

  • Störningfri
  • Inbyggda batterier
  • Bra batteritid
  • Inbyggd nattlampa i babyvakten
  • Skönt med halsrem

Nackdelar

  • Ingen video

Produktinformation

Antal kanaler
120 st
Räckvidd inomhus
50 m
Räckvidd utomhus
300 m
Typ av sensor
Ljud
Typ
Digital
Display
Nej
Batteridrift (föräldraenhet)
Ja

Äger du Philips Avent DECT Babyvakt SCD502?

Lämna gärna en kommentar nedan och berätta vad du tycker!​

Leave a Comment

Thanks for submitting your comment!