Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vi testar Urberg tunnel tent g5

Totalt betyg:
4
5
pris
Betyg:
5
kvalitet
Betyg:
4
design
Betyg:
3.5
praktisk
Betyg:
3.5

Sammanfattning:

Vi gillar Urberg Tunnel Tent G5 starkt, detta tält skulle passa perfekt för den lilla familjen eller kanske för barnen som ett eget tält på vandringen. Tältet monteras mycket lätt och det känns stadigt, tål troligt en hel del vind då designen verkligen är tilltänkt. Helt klart ett rekommenderat köp!

Fördelar

  • Bra planering invändigt
  • Större än man tror
  • Lätta viktstänger på 615 gram
  • Enkel montering, tar max fem minuter
  • Bra ventilation

Nackdelar

  • Ljus innertält

Om Urberg tunnel tent g5

Detta är ett bra 3-säsongs tunneltält för tre personer. För sin klass så är detta tält mycket prisvärt och har en mycket bra planering. Fungerar vid många tillfällen, och eftersom det väger relativt lite så fungerar det även mycket bra vid enklare vandring med kanske ett barn?

Tältet öppnas på sidan i absiden. Den går att rulla ihop och fästa i tältstången för att skapa en trevlig öppning. Det är en generöst stor dörr som går att vikas ihop och läggas i en ficka på sidan. Det finns såklart också en möjlighet att bara ha myggnät som dörr.

Generöst med fickor på alla sidor och bra ventilation, många som har recenserat detta tält upplever just ventilationen som extra bra. Dock är innertältet väldigt vitt och det kan av vissa upplevas som mycket störande vid soluppgång.

Monteringen av Urberg tunnel tent g5​

I packpåsen finns inner och yttertält. Förutom själva tältet finns där också tältbågar och markspik, samt ett litet reparationskit.

Var som vanligt noga med att förankra tältet. Tältet har tältbågar med tråd rakt igenom, var försiktig när dessa fälls ut så att inget skadas, kanterna kan vara relativt vassa. 

Tältstängerna är färgkodade, och dessa går in i respektive kanal på tältet där man sedan förankrar längst ned. En mycket enkel process. När man sedan satt i de trä stängerna i rätt kanal så spänner man tunneln genom att fästa den första sidan i båda ändar. Sedan tar man ut tältet och ser till att absiden är helt rak. Fäst sedan även denna sida i marken och dra åt trådarna för att spänna duken ordentligt.

Glöm sedan inte de övriga tältpinnarna, och fäst dessa runt om för att sedan avsluta med stormlinorna. 

Mer om Urberg

Urberg är ett ganska nytt fullt skandinaviskt märke inom friluft. Märket ägs av Outnorth och man märker att Urberg sätter fokus på användaren av produkterna. De vill skapa stabila hållbara produkter och det gillar vi verkligen!  1% for the planet

Urberg är även anslutet till 1% for the planet. 

Egenskaper för 3-person Tunnel Tent G5:
Vikt:3,442 kg
Avsett för antal personer:3 pers
Vattenpelare på ytterduk:3000 mm
Vattenpelare på golv:10000 mm
Yttermått (Längd x Bredd x Höjd):415x200x110 cm
Innertältsmått, max (längd x bredd x höjd):220×175*x98 cm
Packmått ca (längd x bredd x höjd):53X23X20 cm
Antal ingångar:1
Antal absider:1
Antal tältstänger:3 st
Yttertältsväv:Polyester
Beläggning yttertältsväv:Polyuretan
Golvväv:Polyester
Beläggning golvväv:Polyuretan
Innertältsväv:Polyester

Bästa priset på Urberg tunnel tent g5