Budgetsemester med barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns många tillfällen i livet då pengarna inte räcker till. Det finns även stunder i livet då man kanske försöker spara till något speciellt och inte har möjlighet att lägga 50tkr på en charterresa för hela familjen till thailand. Då passar det kanske bra med en budgetsemester med barn?

Det finns sätt att ändå ha en alldeles underbar semester, utan att belasta plånboken särskilt mycket. Lugn, vi har massor av tips och ideér för en bra budgetsemester med barn.

att planera är nyckeln till en billig budgetsemester med barn
Det finns massor att göra även utan den stora budgeten!

Planering är A och O för en billigare semester

Okej, just detta kostar men det vi vill beskriva här är att även om man lägger pengar på sin semester så kan man komma billigare undan än ordinarie pris.

För den prismedvetne finns det massor av erbjudanden och kampanjer att ta del av. Genom att veta långt innan var och ungefär när ni tänker resa så kan man hålla utkik på hotellkedjornas hemsidor eller facebooksidor. Även skidorterna brukar ha “barnveckor” då där barnen får låna utrustning gratis. 

Flera medlemsorganisationer har även erbjudanden såsom Ica, coop etc. Dessa brukar köra kampanjer på inträden eller hotellnätter. Kolla även med ditt fackförbund om du är fackligt ansluten, ibland har dessa egna priser på exempelvis Scandic.

Vi har också en grymt bra guide om att åka långt med barn i bil som du hittar här

Hemester, budgetsemester med barn

För barn kan det vara minst lika spännande att vara hemma på semestern. Att hitta på saker kan vara en tuff uppgift för den vuxne. Men lugn, vi har massor av tips.

  • Håll koll i din lokala dagstidning. Många gånger står det veckovis vad som kommer ske, särskilt under sommaren och ofta är det mycket som är gratis. 
  • Loppisar! Ha som mål med dina barn att läsa en bok om dagen. Ofta finns det billiga barnböcker på loppisar. Du hittar även ofta billiga sällskapsspel.
  • Bada! Är det en sommarsemester, utnyttja det! För barn är detta bland det roligaste som finns. Ett litet extra tips här är att ta med egen glass från frysen hemma i en mattermos, håller sig kallt i flera timmar även i den värsta sommarvärmen. 
  • Pysseldag. Lägg en hel dag på pyssel, baka, rita eller skapa ett eget spel. Otrolgit uppskattat av ett barn.

Camping

Camping med tält, resmedbarn.nu
Att campa kan vara riktigt mysigt!

Har du ett tält eller har du möjlighet att låna ett tält? Perfekt! Om man vill campa så kan man välja två vägar, campa hemma i trädgården eller på en camping. Vi lovar, för barnen kvittar det nästan – Det är lika spännande hemma!

Att tälta är ofta mycket billigt. En natt brukar kosta mellan 50-200kr på en camping och då har man ofta möjlighet att ha el i tältet. 

Byta bostad (!)

Att byta bostad kan vara ett bra sätt att köra en budgetsemester med barn

Det finns idag många olika tjänster på nätet där man kan byta bostad. Beroende på hur många man är så kan det bli en utmaning att hitta något som passar. Men det finns faktiskt siter där du kan byta hela din bostad mot en bostad i exempelvis Los Angeles eller Gran Canaria. 

Exempel på sajter som erbjuder detta är 

https://www.lovehomeswap.com/

https://se.intervac-homeexchange.com/

Samt den kanske mest populäre men kanske inte för familjen Couchsurfing.com där man bor med den som äger bostaden, oftast bara över natten.

Vi har själva aldrig provat detta men är mycket nyfikna och kanske kommer testa det framöver.