Packa med rätt saker till barn vid solresor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Resa med barn kan vara något av en utmaning. Hur mycket behöver man ha med sig och vad kan köpas på plats? Solresor ställer höga krav på att föräldrar skyddar barn från solen och ser till att de får i sig tillräckligt att dricka i värmen. Vi har försökt att sammanställa här vad man ska tänka på för att packa med rätt saker till barn vid solresor.

Varje packlista för småbarnsföräldrar är unik utifrån det egna barnets behov, men det finns några saker som är extra bra att tänka på.

Packa med rätt saker till barn vid solresor

Reseapotek för barn

Vätskeersättning bör alltid finnas med. Är det riktigt varmt behöver barnet få i sig tillräcklig mängd vätska och lite vätskeersättning kan göra att det är lättare och reglera. Febertermometer, alvedon och näsdroppar är andra saker i basutbudet som är skönt att ha inom räckhåll. Vi har också skrivit en bra artikel om sjukdomar på semestern.

Skulle det behövas salva mot eksem, plåster eller annat brukar de lokala apoteken kunna hjälpa till och hitta bra produkter. Kom bara ihåg att göra tydligt från början att produkterna är till ett barn.

Packa med blöjor

Använder barnet blöjor så är det inte något man behöver släpa med flera paket av. Generellt är det billigare att köpa blöjor utomlands och det finns många modeller att välja mellan. Ta med blöjor så att det räcker finns på flygplanet och det första dygnet. På de flesta snabbköp och affärer finns blöjor att köpa.

På internet finns det många forum för småbarnsföräldrar och där går det att fråga om tips och råd gällande märke och storlek. Använd den samlade kunskap som finns.

Olika typer av resor kräver olika typer av packning

Idag finns det många olika typer av resor att boka. Billiga resor med barn går att hitta hos de flesta researrangörer om man är ute i god tid. Frågan är då vilken typ av resa man väljer.

Ett allt mer populärt sätt att resa på är all inclusive med barn. På så sätt behöver man inte tänka på att ta med mat eller köpa många glassar. Allt ingår i paketet och kan vara perfekt om man har lite äldre barn. Det finns ofta flera olika typer av maträtter anpassade för barn, frukt och mycket efterrätt.

Äter barnet fortfarande barnmatsburkar behöver man som förälder tänka igenom alternativen att ta med egen mat hemifrån eller köpa på plats. Den kan bero lite på hur pass kräset barnet är då det kommer till nya smaker på maten, burkar med barnmat går alltid att köpa på de vanliga semesterorterna.

Kläder och ombyten

Det går åt många ombyten på barn och var redo för att behöva byta kläder ett par gånger per dag. Ta med lite tvättmedel som gör det möjligt att blöta upp och tvätta kläder vid behov, på så sätt minskas antalet plagg som behöver packas ner.

Förutom att tvätta själv erbjuder ofta både hotellet och lokala tvätterier möjlighet att få kläder tvättade. Lämnar man in en dag går det i de flesta fall hämta ut dagen efter. Istället för att fylla resväskan med fem ombyten för varje dag går det att packa lite mindre och betala för någon av dessa tjänster istället.

Flera hattar och solglasögon

Hattar och solglasögon rekommenderas på barnet, men det är lätt att de tappas eller försvinner på annat sätt. Då är det skönt att alltid ha en reserv hatt med sig och kunna ta fram vid behov. På så sätt kan föräldrarna känna sig lugn med att barnet är skyddad.


Solglasögon kan inte bara försvinna utan också gå sönder. Finns det någon modell som barnet accepterar riktigt bra är ett tips att ha dubbel uppsättning. Annars går det och köpa solglasögon på semesterorten.

Tvål, schampo och krämer

På hotellet brukar det finnas både tvål och schampo att tillgå, men den är anpassad till vuxna. Ta med mildare produkter till barnet. Det finns att köpa på plats, men kan vara skönt och ha det barnet är van hemma och som man med säkerhet vet fungerar riktigt bra.

Samma sak gäller för olika krämer. Krämer anpassade till barnets hud kan vara skönt och smörja på efter en dag ute med sol och bad. Då slipper den bli torr och det kan lindra lite om huden skulle ha blivit lite röd av de starka UV-strålar som finns under en solsemester även om den tillbringas i skuggan.

Favoritgosedjur

När man ska sova borta kan det vara både lite läskigt och spännande. Följer favorit gosedjuret med på resan kan det kännas lite tryggare. Låt barnet bestämma själv hemma vilket av gosedjuren som ska få följa med. Det gör att ni är överens och slipper ta en diskussion på plats om att det är fel gosedjur som fick följa med.

Leave a Comment

Thanks for submitting your comment!