Bästa babynest 2024 – trygg sömn för små barn!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett babynest kan vara räddningen för nyblivna föräldrar. Det blir trångt och ombonat för barnet, liknar tiden i magen som skapar trygghet vid sömn. bäst i test babynest produktjämförelseVilket är det bästa babynest och vad har man vid ett test valt att titta närmare på? Vi har själva använt flera olika varianter till våra barn och har lärt oss en del av detta. Vi tar alltid med oss ett babynest när vi reser bort till vänner eller på hotell när vi haft ett mindre barn. När vi fick frågan vilket babynest som är bäst av våra vänner så valde vi att titta lite närmare på det och lägga upp resultatet här. Men först en kortare köpguide, lite längre ner hittar du våra resultat.

Gå direkt till våra tre vinnare ->

Köpguide – hur ska man tänka när man vill köpa det bästa babynestet?

På marknaden finns det idag många typer av babynest att välja på och det kan vara svårt att veta vad som är ett prisvärt babynest. Det finns flera privata aktörer idag som syr babynest, men det bästa babynestet ur säkerhetssynpunkt är tillverkat av ett företag. De har säkerhetskrav på sig vilket kan vara bra och tänka på.

Kontrollera så att babynestet inte är för mjukt då det ökar risken för kvävning samt att det är lätt att tvätta, det brukar behövas! Test av babynest visar att många kan användas upp till 4-6 månaders ålder beroende på hur mycket snörningen går att anpassa.

Tre snabba tips

  • Rejäla kanter förhindrar att barnet rullar ur
  • Handtag tillåter smidig flytt av babynest med sovande baby i
  • Lätt att tvätta och rengöra

Vi har tagit fram de 3 bästa babynest för barn på marknaden idag!

Vi har testat ett antal olika varianter av högkvalitativa och prisvärda babynest för att ta reda på vilket som är bäst i test. Vi har noggrant valt ut ett antal olika modeller och utfört tester på dem för att du ska kunna vara trygg i att du köper det bästa babynest till ditt barn. Nedan listar vi tre olika modeller i tre olika prisklasser.

Vinnare PREMIUM: Sleepyhead Deluxe+

Redan i namnet anar man att det är en modell som har det lilla extra i sitt deluxe+ utförande. Det är en lyxig känsla över detta babynest och testpanelen förstår verkligen varför det rekommenderas av barnmorskor. Förutom att det ser bra ut kommer följer det med en madrass pod som gör babynestet lika mjukt och praktiskt att ha på golvet som i sängen om man är på resande fot.

Materialet som det är gjort utav andas väldigt effektivt och är skönt för barnet att sova i. Dessutom har babynestet egenskaper som antikvalster, anti svamp och antibakteriell. Självklart går tyget att ta av helt och hållet både för att tvättas i maskin eller helt bytas ut om det finns behov. Sleepyhead Deluxe har justerbara remmar och praktiska handtag.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Vinnare BUDGET: Babydan Cuddle Nest

För cirka 400 kronor går det att köpa detta enkla men trevliga babynest. Se det som en förminskad säng där barnet tryggt kan sova. Fungerar lika bra i den stora sängen som på golvet i en lekhage eller varför inte i barnvagnen. Botten är vattentätt samtidigt som det har ett material som andas.

I botten på detta babynest finns en madrass som gör att barnet ligger mjukt och skönt. Runt om finns lite högre mjuka kanter som förhindrar att barnet rullar ur. Det går att justeras på längden för att passa det växande barnet upp till sex månaders ålder. Det bästa priset vi hittat idag finner du nedan.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Vinnare MELLAN: Doomoo Babynest

Det här babynestet fungerar lika bra att använda under dagen som natten. Fungerar bra att använda för säker samsovning på natten. Botten är fast men mjuk för och ge barnet bästa möjliga komfort. Stor del av Doomoo babynest är tillverkat i kvalitets 3D mesh som är ett material som andas väldigt bra.

I babynestet finns ett justerbart och löstagbart magband för att hålla barnet på plats och inte riskera att det vänder sig på mage i sömnen och minskar därmed risken för kvävning. Anpassa enkelt storleken genom att justera kanterna då det inte finns några snören. Möjlighet finns dessutom att helt öppna upp babynestet och använda det som skötbädd vid behov. Passar allt från prematur barn upp till åtta månaders ålder. Priset ligger från 600 kronor och uppåt, se bästa priset nedan.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Andra testade babynest

Förr inget av våra topp tre babynest dig i smaken? Då har vi jämfört fler modeller och skrivit om dessa nedan. Kanske finns det någon där som lockar bättre? Vi ser även till att ha dagsfärska priser på alla modeller.

Liewood babynest Gro

Här är ett bra babynest som dessutom går att lyfta upp och bäras runt på tack vare långa och smidiga handtag på sidorna. Tack vare en träplatta längst ner har det en hård botten vilket gör att barnet inte kommer märka att hela babynestet lyfts upp och flyttas till en annan plats, utan barnet kan tryggt sova vidare. Botten är självklart vadderad och mjuk för barnet som ligger där.

Tyget går både att ta av för och tvättas eller bytas ut helt. Välj mellan en mängd olika glada färger och mönster! Liewood babynest Gro är tillverkat i 100 % ekologisk bomull och går att hitta från drygt 1000 kronor.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Voksi babynest premium

En fast men mjuk madrass gör att barnet kommer ligga väldigt skönt i detta babynest. Det väger väldigt lite och har handtag som gör det väldigt enkelt att flytta mellan olika platser. Kanterna är mjuk men med en viss fasthet som på bästa sätt skyddar barnet från att trilla ur sitt babynest.

Det har genomgått flera tester och har en hög säkerhetsstandard. Exempelvis finns det inte några snören för att minimera risken för kvävning. Produkten levereras med en väska som gör den väldigt enkelt att packa ner och ta med på resan. Priset ligger på drygt 1000 kronor, men det bästa priset just nu hittar du på länken nedan.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Najell SleepCarrier babynest volume 2

Det här babynestet har fokus på att kunna bäras med då barnet fortfarande ligger i det och sover. Ta enkelt med det på armen eller lyft över det till barnvagnen utan att barnet för den delen vaknar tack vare stabila handtag på sidorna. Handtagen är utformade för att ge ett så mjukt lyft som möjligt.

Babynestet är tillverkat i airmesh som barnet kan andas igenom vilket ger en hög säkerhet. Hela produkten ger en väldigt ombonad känsla som skapar trygghet för barnet. Mjuka kanter som enkelt kan justeras för att göra babynestet både trängre och större efter behov. Priset är cirka 1500 kronor.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Done By Deer Cozy Nest

Ett väldigt mysigt babynest som de flesta barn trivs i som ett första steg utanför mammans mage. Trångt, ombonat och tryggt på alla sätt. Låt barnet sova i det i sängen eller barnvagnen. Snören gör det lätt att justera storleken allt eftersom barnet växer på längden. På snörena finns stopp som ser till att de håller sig den tänkta längden för att inte barnet ska kunna komma åt dom.

Tyget är avtagbart och möjligt att tvättas men bör inte torktumlas. Madrassen i botten kan handtvättas vid behov. Botten är en mjuk skummadrass som gör att barnet ligger skönt. Priset från 600 kronor och uppåt.

🛒 Bästa priserna vi hittat

NG Baby sovpöl

Simpelt men funktionellt babynest som passar barn upp till sex månaders ålder. Kanterna är fylld med styrolitkulor som gör det både mysigt och säkert på en och samma gång att sova i. Överdraget är avtagbart och kan tvättas i maskin. Om botten på babynestet behöver tvättas kan det sköljas av lätt för hand och sedan lufttorkas.

Babynestet fungerar lika bra i sängen mellan mamma och pappa som en resesäng eller barnets egna spjälsäng. Finns i olika enfärgade alternativ. Har inga snören eller handtag utan är helt slät i sitt utförande. Priset ligger på drygt 500 kronor och uppåt.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Köpguide fortsättning, andra saker att tänka på för att hitta bästa babynest.

Höga kanter

Välj ett babynest som har rejäla kanter. Det finns idag ingen EU-standard varför höjden kan variera mellan olika modeller. Hitta en modell som inte har för mjuka kanter utan som är stadig och har lite höjd som hindrar att barnet rullar ur.

Babynest med Handtag

Handtag på ett babynest kan för många vara väldigt praktiskt. På så sätt går det att lyfta upp och flytta barnet på ett enkelt och säkert sätt när det sover, utan att man behöver plocka upp och riskera att väcka det.

Möjlighet att tvätta

Ett babynest som blir bäst i test är anpassat att användas med barn och då finns ett stort behov av att det är enkelt att tvätta. Vissa modeller erbjuder till och med möjlighet att plocka av tyget för att så enkelt som möjligt tvätta eller byta ut vid behov.

Lagom hårdhet

Kontrollera så att det valda babynestet har en bra hårdhet. Det ska inte vara för hårt utan självklart erbjuda en viss komfort för barnet men absolut inte vara för mjukt! Ett för mjukt riskerar att ett barn som vridit sig lite inte kan ändra ställning och kan få svårt och andas.

Inga lösa snören

Många babynest går att justera både större och mindre på ett enkelt sätt genom snören. Var noga med och kolla så snöret inte går att få löst på något sätt. Ofta sitter det i fotändan på babynestet vilket gör det omöjligt för barnet och få tag på.

Inga kemikalier

Genom att köpa från ett seriöst företag som har fokus på babyprodukter minskar risken för att produkten är fylld med onödiga kemikalier. Det bästa babynestet är helt fritt från de kemikalierna och allt ska vara borta efter att det tvättas innan användning.

Sammanfattning

Babynest blir en bädd i bädden och skapar en trygghet både för barnet och föräldrarna. Det blir enkelt att samsova och barnet ligger tryggt nerbäddad. Välj ett babynest som är bäst i test för ökad trygghet och komfort.

Ett babynest kan användas upp till sex månaders ålder beroende på barnets längd och utformningen av själva babynestet. För många kan ett prisvärt babynest vara väl investerade pengar.

Leave a Comment

Thanks for submitting your comment!