Bästa mattermosen 2024 – Håll maten varm på utflykten!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Mattermosen kan vara räddningen i en stressig vardag. Barn behöver äta flera gånger per dag och det finns inte alltid möjlighet att värma mat. Mackor och frukt i all ära, men ibland är mattermosen räddningen. bästa mattermosen 2020 produktjämförelse

I den här artikeln kan ni läsa våra tre favorit på marknaden just nu. Vår utvalda premiummodell håller maten varm i 20 timmar och kall i 24 timmar – passar med andra ord både det är kallt på vintern och varmt på sommaren. En mattermos har ett stort användningsområde och kommer uppskattas av både stora och små.

Gå direkt till våra tre vinnare ->

Köpguide – hur ska man tänka när man vill köpa den bästa mattermosen?

Vad är viktigt vid valet av den bästa mattermosen? Läs olika bäst i test för att få en uppfattning om de egenskaper som finns för att hitta den som passar just dina behov bäst. Ska den gå att tvätta i diskmaskin eller är det viktigaste att locket går och använda som skål? Börja med och bestäm dig för hur och när mattermosen kommer användas, på resan eller i naturen, och utifrån det blir sökandet lättare.

Kontrollera alltid hur länge mattermosen håller kyla och värme samt vilken volym den har, några faktorer som är väldigt avgörande för de flesta.

Tre snabba tips

  • Kolla hur lång tid mattermosen håller kyla respektive värme
  • Undersök hur mycket mat som får plat i mattermosen
  • Läs vilket material mattermosen är tillverkad i – det avgör hur mycket stötar den tål

Vi har tagit fram de 3 bästa mattermosarna på marknaden idag!

Vi har testat prisvärda mattermosar av hög kvalitet och samlat resultatet i ett bäst i test för dig att ta del av. Modellerna är noga utvalda i olika prisklasser, allt för att du ska kunna hitta den modell som passar dig bäst. Nedan listar vi några olika modeller i varierande prisklass och alternativ.

Vinnare bästa mattermos PREMIUM: STANLEY Classic Food Jar

Mattermosen från Stanley blir ohotad vinnare i premiumklassen. Classic Food Jar 0,94 l är väldigt tålig då den är tillverkad i rostfritt stål. Fungerar lika bra att ha med på utflykten i skogen som en tur med bilen. Volymen på 0,94 l gör att den rymmer lagom mängd mat.

Locket på mattermosen är isolerat och kan användas att äta från när ni är på språng. Den håller maten kyld i 24 timmar och maten värmd i 20 timmar. Helt BPA-fri och går att rengöras i diskmaskin. En klassiker som är lätt att använda och sköta om.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Vinnare MELLAN: STANLEY Adventure Food Jar 0.53L

Tillverkaren Stanley vinner också i mellanklassen. Adventure Food Jar 0,53 är mindre och passar perfekt de gånger det är mindre mängd mat som ska med. Den håller maten varm respektive kall upp till 12 timmar och i locket finns möjlighet för förvaring.

Med mattermosen medföljer en smart spork – i ena änden är det en gaffel och i den andra en sked. Tillverkad i rostfritt stål och helt läckagefri. En bred öppning gör det enkelt att fylla på och ta ur mat. Självklart helt BPA-fri!

🛒 Bästa priserna vi hittat

Andra testade mattermosar

Förr ingen av våra två bästa mattermosar dig i smaken? Då har vi jämfört fler modeller och skrivit om dessa nedan. Kanske finns det någon där som lockar bättre? Vi ser även till att ha dagsfärska priser på alla modeller.

Urberg Vacuum Food Jar 3-set

Från Urberg kommer mattermosen Vacuum Food Jar 3-set. Som namnet avslöjar är den förutom mattermosen dessutom3-delad och kan därför användas både att äta och dricka ur. Mattermosen har en volym på 1 000 ml. Det finns sedan två behållare med en volym på 400 ml samt en behållare på 300 ml.

Vacuum Food Jar är tillverkad för att kunna bäras i ryggsäcken utan risk att det läcker vätska. Dubbla isolerade väggar kommer att hålla maten varm eller kall under många timmar.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Primus TrailBreak Lunch Jug

Primus TrailBreak Lunch Jug har en volym på 0,4 och är smidigt att ha med lagad mat i. De dubbla väggarna som har vakuumisolering bibehåller både mat och värme under en längre tid. Tål att slitas och användas samtidigt som den har en låg vikt.

Den pulverlackerade utsidan ger ett bra grepp och öppningen till mattermosen är stor vilket gör den enkel att fylla på med mat och äta från. Välj mellan flera klara färger på termosen.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Köpguide fortsättning, andra saker att tänka på för att hitta bästa mattermosen.

Volym

När, var och hur kommer du att använda en mattermos? Är det bara för att smidigt kunna ha med varm mat till barnet eller kommer hela familjen att nyttja den? En med mindre volym är väldigt smidig att få med i packningen men rymmer inte lika mycket mat. Ibland kan en stor och en liten mattermos vara lösningen för att slippa välja det ena eller det andra.

Värme/Kyla

Hur länge håller mattermosen värme respektive kyla? Går den att ha med sig på dagsturer eller handlar det om en halv dag? Utgå från det behov som familjen har och hitta en som klarar av att hålla maten fräsch under önskad tid. Är det bara för och ta med till lekparken är inte behovet lika stort som vid en fjällvandring.

BPA-fri

Satsa på en termos som garanterat är BPA-fri. Det innebär plast som inte innehåller giftiga kemikalier. Dessa kemikalier har tidigare funnits i väldigt mycket och är hormonstörande. Genom att välja BPA-fritt alternativ ser du till att ditt barn undviker onödiga kemikalier.

Hållbarhet

En mattermos är tänkt att användas. Den ska fungera att ha i en väska, tåla lite stötar och absolut inte läcka ut varken mat eller vätska. Om barn kommer att hantera den är risken stor att den trillar i backen och behöver därför tåla lite tuffare tag. Läs på om materialet och vad tillverkarna lämnar för garantier.

Sammanfattning

Mattermos kan vara en smart lösning på många problem. Vad sägs som att enkelt kunna ta med glass till stranden mitt i sommaren eller servera varm mat direkt i skidbacken? Det är en liten investering direkt vid inköp men lönar snabbt in sig istället för att behöva köpa all mat då ni är ute på.

Det finns många varianter, storlekar och funktioner. Ta dig tid att läsa på lite mer och analysera vad du har för behov och utgå ifrån det. Vårt test kan förhoppningsvis hjälpa dig att göra ett bra och genomtänkt val.

Leave a Comment

Thanks for submitting your comment!