Semester i blekinge med barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Sommarsemester i blekinge bjuder på vacker natur och en närhet till havet. Det är förmodligen inte något som barn värdesätter speciellt högt, utan de vill ha lite roligare saker att göra än skåda naturen. Vad finns det då för aktiviteter att uppleva i landskapet blekinge?

Bra rastplats i blekinge

Rastplats Senoren
Rastplats Senoren

Rastplatsen Senoren är den som motormännen utsett till den absolut bästa. Behöver man stanna för toalettbesök eller äta medhavd matsäck finns både flertalet bord och toaletter att nyttja. Rastplatsen ligger vid en bro med utsikt över vatten och erbjuder dessutom möjlighet att campa över natten för den som önskar.

Vi har en sammanställning av den och andra vackra rastplatser här.

Många vackra badplatser

Eftersom att blekinge gränsar till havet finns det otroligt många vackra badplatser att besöka. Skärgården och havet är en svårslagen kombination med härliga sandstränder som lockar till många timmars lek. Ta med egen lunch och njut av en heldag på stranden.

Förutom havet finns det dessutom flera sjöar runt om i landskapet. Sjöar har generellt en högre temperatur i vattnet än havet, vilket kan passa små badkrukor extra bra.

Olika vattenaktiviteter

Vattnet är väldigt närvarande vilket gör det naturligt att ge sig ut och paddla kanot. Det finns både uthyrning och kurser att nyttja för den som så önskar. Låt familjen tillsammans ge sig ut i en kanot och se er omkring.

Har man inte någon bra idé om vilken sträcka som är lämplig och paddla går det alltid att prata med de som hyr ut kanoterna. De kan ge både tips och råd som får er att känna er trygg.

Ta sig runt i skärgården

Vill man ta sig runt på ett enkelt sätt i skärgården runt Karlskrona finns det en båt där man hoppar kan hoppa av och på under totalt 14 olika stopp. Det gör det enkelt att ta sig till en annan del av staden för exempelvis att äta samtidigt som barnen får åka båt.

Aktiviteter inomhus

Boda Borg

Dagar då det inte är så varmt eller solen inte riktigt skiner kan det passa bra med att utföra aktiviteter inomhus. Boda Borg passar för barn från sju år och uppåt. Det är lite som fångarna på fortet där man ska lösa ledtrådar i olika rum och samla stämplar. Både vuxna och barn brukar tycka att det här är riktigt roligt och man får arbeta tillsammans för och lösa olika klurigheter.

En mer aktiv semester

Önskar man en mer aktiv semester tillsammans med barnen finns det mycket roligt att välja på. De lite äldre barnen kan tycka att det är roligt att hyra en segway och åka runt på tillsammans med föräldrarna. Garanterat kan det uppstå en hel del skratt av att se vem som har bäst balans och teknik.

Vill man tävla ordentligt går det att köra gokart. Finns det någon möjlighet att barnen faktiskt vinner över farsan? Vem är mest tävlingsinriktad och vågar gasa mest. Anordna en tävling och låt det inre barnet ta över.

För de något yngre barnen

Barn som är för små för att köra gokart kan uppskatta ett besök på barnens gård. Här får barnen träffa och klappa djuren på gården, åka hövagn, traktor och rida på hästar. Skulle barnen tillsist tröttna på djuren finns det ett litet vattenland med fyra uppvärmda pooler att leka i.

Här går det snabbt att fördriva en heldag för hela familjen. Självklart finns det möjlighet att både äta mat och fika för att orka leka och ha bus några timmar till.

Något för nyfikna barn

Är barnen väldigt nyfikna av sig och tycker om att uppleva saker med både kropp och sinne går det att besöka Kreativum science center. Här finns ett hundratal olika prova på stationer där barnet får möjlighet att prova både kluriga och annorlunda saker i ett lekfullt format.

 Vill man vara säker på att hinna med och testa det mesta bör man ha avsatt en hel dag för alla spännande äventyr. Efter en dag här kommer både stora som små att somna riktigt skönt.

Boende i blekinge

I blekinge är det inte någon brist på olika boendealternativ. Det finns många hotell i olika prisklasser att välja på. Stugor, campingar och liknande går det också att hitta ett stort utbud av. Många ligger direkt i anslutning till havet och kan erbjuda härligt bad och lek.

Innan avresan går det och jämföra vilka alternativ som är de mest barnvänliga. Läs recensioner och kolla direkt med campingen för specifika frågor.

En aktiv semester

Blekinge passar extra bra för den familj som önskar ha en aktiv semester med allt vad det innebär. Bad, äventyr och bus för hela familjen. Barn i alla åldrar kommer att ha en helt underbar semester och skapa minnen som finns med för resten av livet. Vilken del av landskapet kommer vara den ni gärna återvänder till om och om igen? Hitta ert egna natursköna och underbara smultronställe!

Leave a Comment

Thanks for submitting your comment!