Semester med barn i Göteborg

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Göteborg är Sveriges näst största stad och det ger att det finns otroligt mycket att göra för hela familjen i staden. I staden bor mer än en miljon människor och havet är ständigt närvarande. Här går det och hitta bra anpassade aktiviteter för alla åldrar, både inom- och utomhus beroende på vad det är för väder och årstid.

med barn i göteborg

Boende i Göteborg

I Göteborg finns det många typer av boenden att välja mellan. Var ute i god tid för och säkerställa att det boende man önskar finns tillgängligt. Ett centralt hotell eller en mysig camping utanför staden.

Alla har olika önskemål och tankar, det viktigaste är att hela familjen känner sig nöjd och trivs. På en camping finns generellt möjlighet att laga mat utomhus som kan vara ett egen upplevelse för barnen.

Liseberg

Många som besöker Göteborg hamnar på Liseberg. Nöjesparken invigdes år 1923 och är fortfarande lika populär. Här finns anpassade attraktioner för alla åldrar. Det spelar ingen roll om man vill ha fartfyllda karuseller eller lugna mer avslappnade attraktioner.

Med barn i liseberg

Här är det lätt och fördriva en hel dag utan några problem. Hela familjen kan tillsammans åka och prova olika spännande saker tillsammans.

Universeum

I närheten av Liseberg ligger Universeum. Här finns inte mindre än sju våningar med spännande experiment att testa på. Förutom att prova på och utföra olika experiment finns det djur att titta på. Allt från små fåglar till stora hajar som simmar runt.

Universeum med barn

Det är nordens största science center med fokus på matematik, naturvetenskap och teknik. På ett lekfullt sätt väcker man barns nyfikenhet på världen och att prova på nya saker.

Gratis aktiviteter

Vill man göra några aktiviteter som är gratis finns Göteborgs stadsbibliotek att besöka och passar bra för de minsta barnen. Här finns anpassade ytor att leka på och när man blir trött är det mysigt att krypa upp i föräldrarnas knä och lyssna på en bok. Är man ute i god tid och planerar sitt besök kan det vara både teater och andra uppträdanden.

Ett annat ställe att gå till som är gratis är Världskulturmuseet. Här finns det ett stort utbud av pyssel, mys och sång förutom själva utställningen. Det går och hitta aktiviteter för allt från spädbarn och uppåt i åldrarna.

Olika parker

Ett välbesökt område är Slottsskogen. Njut av en picknick i det gröna gräset och låt sedan barnen leka i någon av alla lekställningar som finns. Det är ett perfekt utflyktsmål för att låta barnen springa av sig ordentligt och få frisk luft på en och samma gång.

Runt om i staden finns flera andra grönområden att besöka om man bara vill komma ut och ha en mysig stund tillsammans. Alla parker har sina speciella egenskaper och fördelar, när man har besökt ett par stycken kommer det sannolikt att finnas en favorit för hela familjen.

Olika typer av bad

Eftersom att havet ständigt är närvarande finns det fina stränder och härliga bad från klippor att välja mellan. En långgrund strand passar familjen med yngre barn bättre. De lite äldre tycker säkert att det är kul och få hoppa ut från klippor och bada helt fritt.

Skulle det vara för kallt i havet eller man föredrar en tempererad pool av andra anledningar vilja bada i pool går det att hitta. Lite utanför Göteborg ligger Åbybadet som är ett äventyrsbad för de lite äldre barnen. Rutschkanor och andra spännande saker att upptäcka.

Umgås med djur

Det finns flera gårdar utanför Göteborg som tar emot och visar upp svenska djur. I Hisingen finns Kättilsröds 4H gård. Här får barnen prova på ponnyridning vid planerade tillfällen. Förutom ponnyridning finns det kaniner, grisar, kor, får och många andra djur att titta på och lära sig mer om.

Riktigt dåligt väder

Skulle det vara riktigt dåligt väder och man vill leka av sig ordentligt inomhus finns flera lekland att söka sig till. Bushuset och lekstan är två exempel. Här finns det enorma bollhav, spännande spök tunnlar med UV-ljus, bilbana och många hemliga gångar att upptäcka.

De vuxna kan sitta och fika i lugn och ro under tiden de har uppsikt över sina lekande barn. Möjligheten att leka tills man är helt slut finns med andra ord, på lekfulla sätt som lockar till nya och roligare aktiviteter.

Göteborgs skärgård

Glöm inte att njuta av Göteborgs skärgård. Här finns det stora möjligheter att åka båt, paddla kanot och leva härligt friluftsliv. Det finns många små öar runt omkring som det går att besöka om man så vill.

Barnvänlig stad

Göteborg är sammanfattningsvis en barnvänlig stad som hela tiden fortsätter att förvåna och bidra till lek och bus. Här finns möjligheter för en lyckad semester för hela familjen. Karuseller, båtar och härliga lekplatser. Avsätt några dagar och utforska staden i lagom tempo. Ni kommer inte hinna med allt, utan får ta en sak i taget!

Liknande inlägg:

Semester med barn i Lappland

Semester med barn i Blekinge

Semester med barn i Sverige

Leave a Comment

Thanks for submitting your comment!