Bästa fodrade regnvantar – Varma barnhänder oavsett väder!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Hösten är här vilket innebär regn och rusk. Det gäller att klä barnen så de varken blir blöt eller fryser, så vilka är de bästa regnvantar ni kan välja? I vår köpguide går vi igenom fodrade regnvantar och fodrade galonvantar som vi har testat. Vi lyfter fram tre alternativ som passar de aktiva barnen och håller dom torr under många timmar av lek i vattenpölar.

Vårt test har bra alternativ för varje plånbok! Att klä barnen bra ska vara både smart och ekonomiskt. Vill du ha tips och råd bör du därför fortsätta att läsa den här artikeln.

Gå direkt till våra tre vinnare ->

Köpguide – hur ska man tänka när man vill köpa de bästa regnvantarna för barnen?

Ge barnen möjlighet att vara ute och leka timme efter timme. En vattenpöl kan locka fram fantasin och det är roligt att både hoppa i den och låta föremål flyta runt. Vattnet kan vara kallt och därför kan fodrade regnvantar vara skönt på små barnhänder.

De bästa regnvantar som barnen kan ha tillåter dom att röra sig fritt samtidigt som vattnet håller sig på utsidan under alla timmar av lek. Se till att vantarna sluter tätt runt handleden och att de är lätt att både ta på och av. Fodrade regnvantar fungerar dessutom perfekt som ett extra lager då det är riktigt snöslask utomhus!

Tre snabba tips – saker att tänka på

  • Bra och mjukt foder
  • Lätt att ta på och av
  • Sluter tätt runt handleden

Stort test 2023 – Vi har tagit fram de allra bästa fodrade regnvantarna på marknaden idag!

Vi har testat tre olika typer av fodrade regnvantar. Genom att förse barnen med riktigt bra kläder kommer de också att uppmuntras till fortsatt utelek. Det blir roligare att vara ute om de inte direkt blir blöt och kall. Därför har vi noggrant valt ut tre modeller som ger barn möjlighet att vara ute och ha roligt i många timmar, oavsett om det regnar eller är rejält med snöslask. Vilken av de tre prisvärda alternativen faller er i smaken?

Didriksons Pileglove

Didriksons har sin egen serie Pileglove som är fodrade regnvantar med svetsade sömmar vilka Didriksons har sin egen serie Pileglove som är fodrade regnvantar med svetsade sömmar vilka garanterat håller både vind och väta borta från barnens händer. Invändigt är ett väldigt mjukt fleecefoder som värmer skönt också under kalla dagar. Komforten är maximerad tack vare ett 4-vägs stretchtyg. Resårbandet runt handleden hjälper till att hålla vatten ute under hela dagen. Tack vare en tryckknapp på handleden är det enkelt att ta på och av både för vuxna och barn.

Tillverkarna garanterar 100 % vattentäthet då de är gjord för att klara också de tuffaste förhållande. Tåliga regnvantar som passar alla typer av lekar utomhus. Vattenpelaren ligger på 8 000 mm och de är tillverkade i galon. Finns i flera härliga färger, allt från diskret navy till levande fuchsia.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Lindberg Varekil

Lindberg har skapat mjuka regnvantar som är fleecefodrade på insidan. Materialet är 100 % PU och tack vare svetsade sömmar har de en vattenpelare på 8 000 mm. De fodrade regnvantarna har ett långt skaft för att skydda både barnets händer och handleder från att bli blöta. De har en resåröppning som är lätt att hantera själv också för barnet samt tydliga reflexdetaljer som gör att barnet syns bättre i mörkret. 

Vantarna är skapade för att fungera både under regniga höstdagar och på vintern då det är mycket snöslask på marken. Nyfikna och aktiva barn kan fortsätta att leka under många timmar utan att behöva bli blöt och kall om händerna.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Polarn o Pyret Regnvantar galon

Polarn o pyret har skapat fodrade regnvantar som har en vattenpelare på hela 10 000 mm! Utvändigt består regnvantarna av 65 % polyester och 35 % polyurethane, invändigt är de fodrade med 100 % polyester. Finns i färgerna gul och marinblå. Låt barnet själv vara med och bestämma.

Vanten är helt vind- och vattentät och har ett elastiskt band runt handleden som enkelt knäpps med en knapp. Mjuka vantar som har svetsade sömmar vilket gör att de tål att användas. Passar barn som gärna är ute under många timmar och leker i snöslask och vattenpölar.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Köpguide fortsättning, andra saker att tänka på för att hitta de bästa fodrade regnvantarna.

Vind- och vattentät

Det absolut viktigaste för ett par riktigt bra fodrade regnvantar är att de är både vind- och vattentät. Svetsade sömmar är ett bra tecken på att vantarna är skapade för att användas vid lek utan att barnet kommer behöva bli kall och blöt om händerna. Att titta på vattenpelaren kan också ge en liten hint om hur effektiva de är.

Ta på och av

Hur gärna man än vill är det inte alltid som barnen behåller vantarna på under hela vistelsen utomhus. Är det enkelt att ta på och av ökar sannolikheten för att de faktiskt tar på sig sina regnvantar igen och på så sätt undviker att bli allt för blöt och kall.

Resår runt handleden

Någon form av resår runt handleden är nästan ett måste. Den hjälper till att hålla tätt om vatten eller snöslask stänker upp. Förutom resår är det bra om vanten har ett långt skaft för att skydda i så stor utsträckning som möjligt. Ett långt skaft ger möjlighet att dra det en bit över jackan.

Mjukt foder

Kom ihåg att tanken är att barnet ska använda sina fodrade regnvantar under många timmar. Se därför till att de består av ett mjukt foder som är följsamt och skönt på händerna. Stela vantar som bara är i vägen kommer snabbt att åka av, mjuka och sköna kommer inte störa leken på samma sätt. Kanske passar ett par fodrade galonhandskar bäst?

Ett extra par regnvantar

Två fodrade regnvantar är inte alltid lätt att hålla reda på, eller hålla torra för den delen! Att alltid ha ett extra par är en bra idé med barn i hemmet. De modeller vi tar upp i vårt test är prisvärda alternativ som passar de flesta plånböcker. Passa på att beställa ett extra par om det ändå är dags att köpa fodrade regnvantar.

Sammanfattning av fodrade regnvantar

Ge barnet bästa möjliga förutsättningar för lek utomhus oavsett om det är en regnig höstdag eller solig vårdag med mycket snöslask. De tre modeller som enligt oss är bäst i test kommer hålla barnens händer varm och torr under många timmar av lek.

Genom att välja en modell som är mjuk på handen och som barnet själv kan ta på och av utan problem kommer regnvantarna att användas i betydligt större utsträckning. Välj ett par med svetsade sömmar för att garantera att de är 100 % vind- och vattentäta. Hoppas du hittar regnvantar

Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 2 reviews)

Leave a Comment

Thanks for submitting your comment!