Hyra barnvagn på plats eller ta med egen?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När man ska resa iväg med ett mindre barn finns det två alternativ då det gäller vagnar. Antingen så hyr man på plats eller så tar man med sin egen vagn. Att ta med sin egen vagn kräver en extra insats men man vet vad man får. Hyra resevagn kan innebära att det är en modell man inte är van vid, men det kan ändå vara väldigt bekvämt.

Barnvagn i sanden, hyra eller inte?
Barnvagn i sanden

Ta med sin egen barnvagn

Att ta med sin egen vagn krävs att den ska checkas in och i Sverige räknas barnvagnar som specialbagage och kräver att man står i en egen kö. Det behövs dessutom någon typ av transportväska till barnvagnen alternativt går det att köpa en barnvagnspåse på flygplatsen.

Det är viktigt och se till att inga remmar, snören eller liknande sticker ut från vagnen eftersom det kan fastna i transportbandet. Kom ihåg att alltid märka bagaget med uppgifter ifall att bagaget skulle komma bort. Lägg dessutom en extra lapp med alla uppgifter i väskan om den som sitter på utsidan skulle komma bort.

Vi har artikel som handlar om att ta med sig barnvagnen som du kan läsa här

Transportväska till barnvagn

Väljer man att ta med den egna vagnen går det att köpa flera typer av transportväskor i förväg. På så sätt kan det bli billigare än att behöva köpa på flygplatsen. En sådan väska kan dessutom användas många gånger.

När det inte längre är aktuellt med vagn går det att sälja väskan för sig eller som tillbehör till vagnen om köparen skulle önska att få den med.

Hyra barnvagn

Hos flera researrangörer går det att hyra både ett billigt barnvagnspaket eller ett helt paket där det också ingår en säng till barnet. Funderar man på detta men ändå känner sig lite osäker går det att kontakta både hotellet och researrangören, då går det att få mer information om de modeller som finns att tillgå.

Ett annat alternativ är att kolla om det finns någon lokal uthyrare på semesterorten och jämföra de alternativ som finns. Kanske det då går att få en modell som är lik den som normalt används hemma.

Barnvagn och UV-skydd

Tänk alltid på att barnen behöver skyddas från direkt solljus. Läs därför på om vad barnvagnen har fått för betyg då de kommer till UV-skydd. Solen har starka strålar också i skuggan varför det är viktigt att den skyddar så mycket som möjligt. Vid promenader kan det också behövas gå genom solen.

Kolla redan innan avresa om det följer med i paketet eller går att välja och lägga till. Finns inte det alternativet är det bra och ta med eget utifrån den barnvagnsmodell som man kommer att använda sig av.

Hitta rätt UV-skydd

Tänker man använda sig av ett UV-skydd och det inte ingår kan det vara lite svårt att hitta något som passar och det kan upplevas som lättare att ta med sin egen vagn där allt är bekant hur det fungerar. Det finns många alternativ att välja på.

Några skydd passar bra till en liggvagn och andra till sittvagnar. Liggvagnar går det att hitta UV-skydd som täcker öppningen och till sittvagnar går det att hitta olika paraplyer att sätta fast. Det är alltid bättre med något än inget alls.

Vi har tidigare skrivit en längre artikel om att skydda barn i solen som ni kan läsa om här!

Priset på att hyra barnvagn

Vad det kostar att hyra kan variera beroende på vilken ort resmålet är och vilken typ av vagn det gäller. Dock handlar det oftast om någonstan mellan 400 kronor upp till 1000 kronor per vecka. Priset kan också variera beroende på man väljer till fler tillbehör i paketet.

Bestämmer man sig för att inte ta med den egna vagnen utan hyra är det bra att vara ute i god tid. Det spelar inte någon roll om vagnen hyrs genom researrangören eller någon lokal på plats då det kan vara högt tryck i perioder. Att komma ner till resmålet och det inte går att få tag i någon vagn är inget en förälder vill uppleva.

Välj barnvagn efter resmål

Resmålet kan också vara avgörande för vilken typ av barnvagn som det finns behov av. I staden kan det vara bra med en som rullar fram väldigt lätt och är smal, på stranden ska den gå så lätt som möjligt att dra med sig.

Fundera därför hur familjen kommer att spendera en stor del av sin semester och börja utifrån det kontrollera möjligheterna till rätt vagn. Hyra en vagn kan vara väldigt bekvämt och allt kan stå klart på rummet när man kommer fram och den lämnas på samma sätt när det är dags för hemresa, om det finns en tilltalande modell.