Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Totalt betyg:
4.9
5
pris
Betyg:
5
kvalitet
Betyg:
5
design
Betyg:
4.5
praktisk
Betyg:
5

Sammanfattning:

Thule Chariot Cougar 2 är en utmärkt cykelvagn i mellanklassen. Den har precis allt man behöver och bör leta efter när man vill köpa en cykelvagn. Den här cykelvagnen har vunnit flera andra stora tester. Vi älskar denna cykelvagn och använder den överallt, till parken, på löpningen eller till förskolan.

Vi har försökt skriva ner våra tankar kring Cougar 2 nedan, och uppskattar ni vår recension så får ni gärna använda våra länkar vid köpet.

Fördelar

 • Skön
 • Smidig att köra
 • Massor av tillbehör och möjligheter
 • Tonade fönster med solskydd
 • Parkeringsbroms
 • Bra reflexer

Nackdelar

 • Blir rätt dyr om man vill köpa alla tillbehör

Användning

Thule Chariot Cougar 2 är en cykelvagn som finns i massor av olika modeller. Den har olika tillbehör för olika tillfällen och detta ger en total frihet att använda vagnen som du behöver. Det märks snabbt att detta är en mer påkostad och designad modell. Med en justerbar fjädring så får du en väldigt mjuk och fin gång. 

Istället för många andra cykelvagnar med ett hjul  i fram vid promenader så har denna två, ett i varje hörn. Detta ger en mycket bra styrning och den är oerhört lättstyrd. 

Vi har dessutom provat att springa en hel del med denna och trots att vi hade två barn i så var det inga som helst problem.

Handtaget går att justera efter den vuxnes längd och den här cykelvagnen hade också det som vi letat efter i flera andra cykelvagnar, förvaring för tillbehören som vi inte använder för stunden. Detta gör att du enkelt kan cykla med den och sedan växla om till promenadhjul i lekparken eller djurparken. 

Det finns plats för två barn, med fempunktsselar och det går även att göra om den för att användas av ett barn i mitten istället. Cougar 2 väger också bara 12,7 kilo och har en bra maxvikt på 45 kilo. 

Tillbehör som finns är bland annat: 

 • Promenadkit
 • Joggingkit
 • Skidkit
 • Spädbarnsinlägg

Vagnen kostar en del, men den håller historiskt också ett väldigt bra andrahandsvärde. På så sätt så blir inte kostnaden lika stor sett över hela livscykeln.

Känslan

Vi gillar verkligen hur Thule Chariot Cougar 2 är utformad. Den har ett aerodynamiskt utseende och den är utvecklad för att sportas med. Den har massor av smarta funktioner och är verkligen påkostad, vi förstår varför den kostar lite mer än andra och det kommer du också att förstå. 

Fälla ihop Thule Chariot Cougar 2

Cykelvagnen fälls ihop enkelt och blir mycket platt. Eftersom den har fack för tillbehören så kan man enkelt även ha med sig dessa. 

Vår äldsta son förstod enkelt hur den skulle fällas ihop och även han blev förvånad över hur liten plats den tar ihopfälld.

Produktinformation

Maxvikt (kg)45
Höjd (cm)107
Längd (cm)118
Bredd (cm)80
Avtagbar klädselNej
Rekommenderade tillbehörRegnskydd
Justerbart handtagJa
Fällbart ryggstödNej
Höjd hopfälld (cm)28
Längd hopfälld (cm)107
Bredd hopfälld (cm)80
Kompatibel med babyskyddNej
Vändbar sitsNej
HjultypLuft