Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Totalt betyg:
4.1
5
pris
Betyg:
5
kvalitet
Betyg:
4
design
Betyg:
3.5
praktisk
Betyg:
4

Sammanfattning:

Thule Coaster XT cykelvagn är mycket cykelvagn för pengarna. Ett väldigt bra alternativ i mellan-klassen. Har allt du behöver utan det lilla extra.

Fördelar

  • Bra reflexer
  • Smidig att framföra
  • Både cykelkit och promenadkit medföljer
  • Rymlig

Nackdelar

  • Hårdare botten
  • Bromsen är inte helt optimalt placerad

Användning

Detta är en riktigt prisvärd modell från Thule. Vi upplever den som lättstyrd och relativt enkel att fälla upp och ihop. Den svänger lätt med promenadkitet och trots två barn så känns den inte så tung. Två barn får enkelt plats och sitter fast med ett fempunktsbälte var. Du kan också använda denna för ett barn med några enklare ingrepp på bältet.

Handtaget går att justera i höjd och detta sker enkelt med ett knapptryck på vardera sida, klassiskt för just handtag på cykelvagnar och barnvagnar. 

Att byta från promenadkit till cykelkit går väldigt enkelt och snabbt. Vi har flera gånger valt att ta våra cykelvagnar med oss på resor till parker etc och då kan det vara smidigt att ha med promenadhjulet. Tyvärr hittar vi ingen bra plats för hjulet att lägga annat än inne med barnen (inte optimalt såklart).

Känslan

Thule Coaster XT känns genomtänkt och tillräcklig. Vi gillar modellen och anser att detta är väldigt mycket cykelvagn för pengarna. Men hur känns den att köra och använda då? Jo faktiskt mycket bra. Den är lättstyrd, har bra ventilation och känns stadig. Att den dessutom kommer från Thule får oss att känna trygghet även i kvaliteten. 

Fälla ihop Thule Coaster XT

Cykelvagnen fälls ihop enkelt och tar inte så mycket plats. Genom att vika ner handtaget så sparar du mycket plats. Vill du få en ännu enklare förvaring i bilen så tar du bort de stora luftfyllda hjulen på coaster xt med ett enkelt drag i ett fäste per hjul.

Visst finns det cykelvagnar som tar ännu mindre plats, och som väger mindre. Men vi anser att den är tillräckligt liten i nedfällt läge. 

Produktinformation

Typ:Cykelvagn.
Vikt:12 kg.
Mått hopfälld (hjul av):
Mått hopfälld:H28 x B77 x L94 cm.
Mått uppfälld:L137 x B77 x H103 cm (med handtag).
Sits och rygg:
Åldersrekommendation:ca 0,5–3 år (Från nyfödd med Thules Infant Sling).
Max belastning:Totalt 22 kg i sätena + 23 kg i förvaring.
Hjultyp:Luftfyllda bak, plast fram.
Fronthjul:Svängbart.
Antal hjul:2/3.
Justerbart handtag:Ja.
Vändbar sits:Nej.
Fällbar sits:Nej.
Medföljande tillbehör:Cykelkit, promenadkit.
Passande tillbehör:Flaskhållare, foder, lås m.m.
Travelsystem möjligt:Nej.
Garantier:1 år.
Avtagbar klädsel:
Tvättbar klädsel:Torka med fuktad trasa.