Semester i Stockholm med barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Stockholm är en stad som har otroligt mycket att erbjuda för alla som besöker den, både sommar- och vintertid. På sommaren lever dock staden upp lite extra som många andra orter. Då är allt öppet och både stora som små kan hitta roliga aktiviteter. Vad finns det då för utbud i staden för barn?

Semester i Stockholm med barn

Boende

Vid semester i Stockholm är det viktigt att vara ute i god tid för att få tag i ett bra boende. Det finns hotell och vandrarhem i de centrala delarna och runt om i utkanten av staden går det och hitta olika typer av campingar.

Sommartid är det högtryck och därför kan man behöva boka långt innan för att vara garanterad någonstans att bo, framförallt om det finns önskemål på hur och var man vill bo. Med barn kan det vara extra viktigt med ett riktigt bra boende.

Klassiska besöksmål

De två mest klassiska besöksmålen som många väljer att besöka är Gröna Lund och Skansen. På Gröna Lund finns det massor med åkattraktioner i form av karuseller och andra lekar som femkamp och liknande. Här finns det karuseller för små barn upp till större barn. Alla kan hitta sin favorit.

Semester med barn i stockholm

Skansen är både ett ställe där det går och lära sig mer om historia tillsammans med en djurpark med både vanliga svenska djur och lite mer exotiska djur. Barn kan få prova på ponnyridning och se hur historiskt hantverk gick till.

Besöka olika parker

Den som gärna vill utöva gratis aktiviteter kan besöka någon av alla parker som finns. Stockholm består av många natursköna parker där hela familjen kan samlas och äta matsäck ute i friska luften.

Förutom lummiga parker finns det otroligt många lekparker att besöka. Alla vet ju all lekparker som inte är på hemmaplan är mycket roligare och mer spännande. Ta chansen och låt barnen röra på sig utomhus precis som de vill.

Bad på olika ställen

I Sveriges huvudstad finns möjlighet att bada på fina stränder väldigt centralt. Långgrunda stränder som Långholmsbadet passar små barn extra bra. Har man lite större barn kan det locka att bada från klipporna i Fredhäll.

Semester i Stockholm med barn
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vill man bada i tempererade utomhusbad finns det många alternativ att välja mellan som exempelvis Vanadisbadet som ligger på Norrmalm. Här finns det flera pooler att välja mellan för hela familjen.

Transportera sig runt i staden

Det är stora avstånd i Stockholm och man kan behöva fundera på hur transport runt ska ske. Tunnelbana, båt och spårvagn är några alternativ till transport som går att använda sig av. Sedan finns så klart de mer traditionella alternativen som buss och taxi.

Men att hoppa på en båt och åka mellan olika ställen kan vara ett stort och spännande äventyr i sig för små barn. Låt barnen vara med och välja hur de vill åka mellan olika aktiviteter.

Besöka det kungliga slottet

Det kan vara en lite kittlande känsla att besöka slottet där kungen bor. Även om kungen inte kommer att vara hemma så man får träffa honom är området anpassat till att passa små barn. Lek i parken eller prova på någon av alla aktiviteter som lejonsafari och att vaska guld.

Aktiviteterna för barn pågår ungefär 30 minuter åt gången vilket kan passa små barn ganska bra. Under tiden som barnen ägnar sig åt sina aktiviteter så erbjuds barnpassning och föräldrarna får möjlighet att gå en kortare visning i slottet.

Besök något museum

Det finns många museer att att besöka tillsammans med barn. Är det en regnig dag är det en perfekt aktivitet att ägna sig åt. Vasamuseet är spännande med den gamla båt som visas upp, även om alla barn möjligen inte förstår storheten i just det.

Barn som själv vill utforska och prova på saker uppskattar Tekniska museet där barnen får möjlighet att prova saker med sina sinnen på ett helt nytt sätt.

Semester i Stockholm med barn

Är barnet inne i en riktig dinosaurie period finns naturhistoriska museet. Förutom dinosaurier finns utställningar om flera andra djur här och barnen kan prova utföra olika experiment.

Se bio i stort format

Är barnet fem år och uppåt kan det få gå på Cosmonova. En gigantisk bioduk där man halvligger i stolar och får se någon spännande film som ofta handlar om djur och natur. Vill man se vanlig bio finns det många biografer att välja på i Stockholm, och då går det att hitta filmer som passar barn i alla åldrar.

Upplev Stockholm stad

Stockholm har mycket att ge och det finns hela tiden nya saker att upptäcka. Istället för att försöka maximera vistelsen konstant göra saker kan det vara en god idé att dela upp vistelsen och vid flera tillfällen återkomma. En helg i huvudstaden är intensivt och både stora som små kommer att bli trött. Njut av att vara tillsammans, göra spännande saker, bo fint och äta gott.

Spela Laserdome i Stockholm

En riktigt rolig upplevelse för hela familjen, och kanske främst för dem med lite större barn. Här kan ni läsa mer och köpa presentkort på laserdome.

Liknande artiklar vi har skrivit

Semester med barn i Lappland

Semester i blekinge med barn

Semester med barn i Sverige

Semester med barn i Göteborg