Bästa kylboxen – 6 modeller till picknicken eller stranden!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Kylväskan eller kylboxen är en given produkt för den som tycker om att tillbringa delar av sitt liv utomhus, eller har en förkärlek till campinglivet. Användningsområdena är många och sträcker sig från att hålla läskande drycker kalla en varm sommardag, till att hålla känsliga livsmedel på rätt temperatur under campingturen.
bästa kylboxen 2020

Som vanligt när användningsområdena är många, avspeglar det sig i att produkterna kommer i många olika varianter. Den bästa kylboxen för dagen på stranden är sällan den optimala kylboxen för den längre campingresan och vice versa.

Så, när vi jämför kylboxarna för att se vilken som blir den bästa kylboxen är det viktigt att vi har ändamålet i åtanke och fattar ett beslut som ligger i linje med detta.

Nedan finner du vårat test och under det har vi sammanställt svar på de frågor vi själva ställde oss när vi skulle sammanställa detta test.

Placering:Titel:Bäst för:Eldrift:Prisklass:Länk till produkt:
1Arctic Tern Electric Cooler BoxStranden/PicknickenJaMedelSe pris
2Dometic Cool Ice WCI 33UtflyktenNejMedelSe pris
3Andersson CRX 2.1Stranden/PicknickenJaMedelSe pris
4Outwell Deep Cool 28LCampingenJaPremiumSe pris
5Primus cooler backpackPicknickenNejMedelSe pris
Tabell över testets placeringar – Se recensioner nedan!

Våra tre vinnare av kylboxar

Test av Arctic Tern Electric Cooler Box - Bäst i test 2020

Bästa kylboxen 2020
Bästa kylboxen 2020
Totalt betyg:
5
5
pris
Betyg:
5
kvalitet
Betyg:
5
design
Betyg:
5
praktisk
Betyg:
5

Sammanfattning:

Den här kylboxen ser inte mycket ut för världen men den presterar i världsklass! Den kan både kyla och hålla värmen, vilket skapar förutsättningar för underbara resor eller dagsturer med matsäcken.

Electric Cooler Box är väldigt lätt och trots alla funktioner och kan den bäras för hand utan problem. Fungerar att använda i vanligt eluttag eller i bilens 12v-uttag. Kylboxen integrerar dubbla funktioner för kylning och uppvärmning genom att använda en halvledare, utan kompressor eller kryoteknik. Förbrukningen är därför minimal.

En sak du bör tänka på är att inte ställa in kall mat för att värma upp, då denna är utformad för att behålla värmen inte för att värma upp kall mat. Den kan värmas upp till maximalt 50-60°C. När vi köpte denna kylbox så blev vi förvånade hur rymlig den är med sina 30liter. Vi får utan problem in det mesta vi behöver för stranden eller på nöjesparken. Priset är också helt orimligt lågt.

 • Håller 15-20 grader under omgivande temperatur.
 • 230V AC-kylförbrukning är 60W, uppvärmningsförbrukningen är 63W.
 • 12V DC-kylförbrukning är 52W, uppvärmningsförbrukningen är 48W.

Egenskaper för Electric Cooler Box:

Mått: LängdxBreddxHöjd 39,5x29x43 cm

Packvolym: 30 L

Vikt: 4600 g

Fördelar

 • Låg förbrukning
 • Väger endast 4600g
 • Lätt att hålla ren
 • Håller kylan i 72h

Nackdelar

 • Något klen 12v kabel

Test av Andersson CRX 2.1 - Årets utmanare till första platsen!

Totalt betyg:
4.5
5
pris
Betyg:
5
kvalitet
Betyg:
4.5
design
Betyg:
4
praktisk
Betyg:
4.5

Sammanfattning:

Detta är en ny kylväska från Andersson som kliver upp som en bubblare till första platsen i vårat test! Det är en eldriven kylväska på hela 50 liter (!) Stående 1,5 liter PET-flaskor får plats och upp till 72 stycken drickaburkar 33cl. Dessutom har den hjul, vilket gör den mycket enkelt att ta med även när den är riktigt tung och fylld med innehåll.

Andersson CRX 2.1 kan både kyla och värma. Hur mycket beror lite på hur varmt det är där den står, men genomsnittligen kan den kyla ned till 18°C svalare än omgivningstemperaturen. Det innebär att är det 21 grader, så kyler den ned till ca 3°C på 2-3 timmar.

Vi tycker mycket om denna kylbox och den kliver upp direkt som en utmanare till första platsen.

Volym – 50L
Vikt – 9,5 kg

Fördelar

 • Drivs med 12 V eller 230 V
 • Rymmer hela 50 liter!
 • Extremt prisvärd
 • Hjul och handtag för enkel förflyttning
 • För hem och bil

Nackdelar

 • Upplevs som något plastig

Recension:

Primus cooler backpack - Årets specialare!

kylbox bäst i test primus-cooler-backpack
Totalt betyg:
4.1
5
pris
Betyg:
4.5
kvalitet
Betyg:
3.5
design
Betyg:
4
praktisk
Betyg:
4.5

Sammanfattning:

Den här kylboxen sticker ut direkt med sin annorlunda design. Vi tycker denna skulle vara ett klockrent val om man exempelvis går på tur i skogen eller om man är på en nöjespark med barnen.

Om bärvänlighet är din första prioritet är detta väskan för dig. Var beredd på att kompromissa med packvänlighet och yttre skydd. Den är lite utsatt i sitt format men det vägs upp av dess smidighet.

Med tanke på hur bärvänlig denna kylbox eller väska är, så har vi utnämnt denna till årets specialare i årets kylbox 2020

Volym – 22L
Vikt – 7,7 kg

Fördelar

 • Skön att bära
 • Snygg design
 • Slittåligt material

Nackdelar

 • Inte lika stabil som en kylbox
 • Mer känslig för yttre påverkan i och med sitt mjukare material.

Recension:

Outwell Deep Cool 28L - Årets lyxmodell!

Outwell-Deep-Cool
Totalt betyg:
4.6
5
pris
Betyg:
4.5
kvalitet
Betyg:
5
design
Betyg:
5
praktisk
Betyg:
4

Sammanfattning:

Här har vi den elektriska kylboxen för finsmakaren. Med ett bastant hölje och tekniska finesser passar denna boxen verkligen för prylgalningen som vill ha den lyxigaste modellen.

En toppmodern elektrisk kylbox som rekommenderas till husvagnscamparen med en rejäl plånbok. Locket går att ta av helt för att få en tydlig insyn ner i boxen.

Vi ser denna som årets lyxmodell, med alla dessa funktioner är det svårt att inte göra det. Ett givet köp för den produktmedvetna!

Volym – 28L
Vikt – 13,3 kg

Fördelar

 • Robust och slitstark
 • Kyler till -18
 • Display med LED-belysning
 • Enkel att rengöra

Nackdelar

 • Tung
 • Dyr

Recension:

Dometic Cool Ice WCI 33 - Andra plats 2020

Dometic cool ice
Totalt betyg:
4.4
5
pris
Betyg:
4
kvalitet
Betyg:
5
design
Betyg:
3.5
praktisk
Betyg:
5

Sammanfattning:

En mycket praktisk och stilren kylbox från Dometic som är tillverkat i ett tåligt material som står stabilt och skyddar livsmedlen väl från yttre påfrestningar. Med en volym på 33 liter finns det gott om plats för livsmedel av olika slag, helt enkelt en mycket stabil och bra kylbox.

Oklanderlig design och väl genomtänkta praktiska funktioner. Ett stort extra plus för avtappningspluggen som underlättar rengöringen.

Med tanke på hur praktisk denna kylbox är, och hur stor väl isolerad den är så är detta helt klart vår vinnare i årets kylbox 2020

Volym – 33L
Vikt – 5,75 kg

Fördelar

 • Mycket bra isolering
 • Rejäl volym
 • Lätt att rengöra
 • Bra och slittålig stängningsfunktion

Nackdelar

 • Ganska tung
 • Något vass axelrem

Övriga kylboxar vi har testat

Recension:
Outwell ecocool lite - En smart 12v kylbox!

outwell ecocool lite bästa kylboxen 2020
Totalt betyg:
4.1
5
pris
Betyg:
3.5
kvalitet
Betyg:
4.5
design
Betyg:
4.5
praktisk
Betyg:
4

Sammanfattning:

Denna kylbox från Outwell kommer med eluttag som går att ansluta till både biluttag och traditionellt uttag. Det är en robust och praktisk kylbox som har en invändig avdelare som underlättar organisering av varorna. Mycket bra förvaring och riktigt bra isoleringsförmåga.

Elanslutningen möjliggör att kylboxen kan användas till både nedkylning och uppvärmning av livsmedel med ett enkelt knapptryck. Den har också ett bra handtag och den väger inte alls mycket.

Outwell ecocool lite är en smidig, och mycket prisvärd kylbox. Vi rekommenderar absolut denna om man har tillgång till el när man brukar använda sig utav en kylbox!

Volym – 24L
Vikt – 4,5 kg

Fördelar

 • Bra ventilationssystem
 • Praktisk avdelare
 • Kan både värma och kyla

Nackdelar

 • Saknar sidohandtag

Köpguide: Fördelar med kylväska respektive kylbox?

Generellt kan man tänka sig att kylväskan är mer behändig och smidig, medan kylboxen är mer stabil och tål mer yttre belastning. Som tumregel kan man ha med sig att kylväskan är väl anpassad för picninc, en dag på stranden och den lite kortare utflykten.

Kylboxen har sina styrkor när det kommer till längre resor och campingsemestrar. Det går alltså inte att utnämna den ena till bättre än den andra, utan det är det individuella behovet som styr.

Bästa kylboxen eller kylväskan – Vad ska du tänka på?

Här presenteras några mycket viktiga faktorer att ha i åtanke när du ska avgöra vilken som är den bästa kylboxen utifrån ditt behov.

Temperaturhållning

Som namnet antyder finns det en egenskap som är viktigare än alla andra tillsammans när det kommer till val av kylbox, nämligen förmågan att hålla temperaturen på rätt nivå över tid. Detta är den första egenskapen du bör titta och här är det inte läge att tumma på kvaliteten.

Givetvis är tillverkarna medvetna om detta och variationen mellan olika märken och modeller är ofta relativt begränsad och håller generellt hög nivå.

Kylväskan eller Kylboxens storlek

Här blir det mer personligt och det krävs att DU tar en funderare kring vilken storlek som passar just DIG. Är syftet att packa med matsäck till dagen på stranden är du antagligen inte betjänt av en volym på 40 liter.

Så, ta en stund och fundera på vilka aktiviteter i ditt liv som skulle underlättas av en bra kylväska eller kylbox och fatta ditt beslut i enligt med det. Om du vill använda kylväskan till vitt skilda aktiviteter kan det vara rekommenderat att välja en mellanväg och hitta en väska som passar ganska bra till det mesta, snarare än en som är optimal i förhållande till en aktivitet.

Kylboxens praktiska funktioner

När det ska bedömas vilken kylbox som är bäst i test är det inte sällan här som avgörandet sker. Det vill säga hur väl genomtänkt kylboxens praktiska funktioner och design är.

Följande punkter är extra viktiga att syna noggrant:

Stängningsfunktionen

 • Är kylboxen lätt att öppna och stänga?
 • Är stängningsmekanismen slittålig?
 • Tillförsluter den bra?

Facken

 • Är det lätt att organisera maten?
 • Hur är det tänkt att jag ska packa?

Handtagen

 • Är handtagen greppvänliga?
 • Går den att bära både själv och med andra?
 • Är handtagen smart placerade?

Rengörning

 • Är materialet lätt att rengöra?
 • Finns det avtappningshål?

Att ställa sig dessa frågor och undersöka detaljer och design ökar drastiskt chansen att du köper den bästa kylväskan och kan njuta av en bra produkt under många år framåt.

Frågor och svar om kylboxar

💡 Hur mycket bör en kylbox kosta?

Hur långt är ett snöre? Det beror helt på vad man är ute efter. Vill man köpa en enkel kylbox som kräver några kylklampar för att hålla kylan i någon timme medan man är på picknicken så finns det modeller från 500kr. Men vill man ha något som isolerar väl, utan elektricitet så bör man räkna med att man får lägga en tusenlapp och uppåt.

💡 Kan kylboxar frysa ned innehållet?

Ja, de kylboxar med inbyggd kompressor kan frysa ned innehållet om de är uppkopplade på 240v eller 12v beroende på modell.

💡 Vad väger en kylbox?

I vårat test väger kylboxarna från 4,5kg till 13,3kg. Allt beror på vilka finesser och funktioner man vill ha och behöver ha på sin kylbox.

Leave a Comment

Thanks for submitting your comment!